Διεθνή

Σεξουαλική παρενόχληση: Βουλευτής ύψωσε στρινγκ μέσα στο Κοινοβούλιο (vid)

Σεξουαλική παρενόχληση: Βουλευτής ύψωσε στρινγκ μέσα στο Κοινοβούλιο (vid)
Σεξουαλική παρενόχληση: Εξοργισμένη βουλευτής ύψωσε ένα δαντελένιο στρινγκ μέσα στο κοινοβούλιο.

Σεξουαλική παρενόχληση: Η απόφαση απαλλαγής ενός άνδρα από τις κατηγορίες για βιασμό σε βάρος μίας 17χρονης, με την αιτιολογία της συναίνεσης ήταν η αφορμή για το μπαράζ διαμαρτυριών εντός και εκτός βουλής.

Χιλιάδες γυναίκες έχουν αναρτήσει φωτογραφίες των εσωρούχων τους στο twitter υπό το hashtag #thisisnotconsent (αυτό δεν σημαίνει ότι ενδίδω) στον απόηχο της αίσθησης που προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε συνήγορος κατηγορούμενου για βιασμό.

Ειδικότερα, τα εσώρουχα που φορούσε το θύμα κατά το περιστατικό, χρησιμοποιήθηκαν στην δίκη ως αποδεικτικό στοιχείο υπεράσπισης του δράστη.

Το παραπάνω έλαβε χώρα σε δικαστήριο της πόλης Κορκ, στην  Ιρλανδία και αφορούσε μια σεξουαλική επίθεση 27χρονου, σε σκοτεινό στενό της πόλης, εις βάρος έφηβης με την οποία είχε βγει ραντεβού.

«Μήπως τα στοιχεία της υπόθεσης δείχνουν ότι στην πραγματικότητα το θύμα συναντήθηκε με κάποιον για τον οποίον στην πραγματικότητα ένιωθε έλξη και ήθελε να είναι μαζί του; Ας δούμε τα εσώρουχα που φορούσε το βράδυ του συμβάντος. Είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά», υποστήριξε η Ελίζαμπεθ Κόνελ, συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου ο οποίος μάλιστα αθωώθηκε, προκαλώντας έκπληξη και αγανάκτηση στην κοινή γνώμη.

Το συμβάν πυροδότησε αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο με την βουλευτή Ρουθ Κόππινγκερ, να αντιδρά συμβολικά και να εμφανίζει ένα δαντελένιο εσώρουχο στρινγκ μέσα στο κοινοβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας υπογραμμίζοντας πόσο συνηθισμένο είναι να λέγεται ότι «φταίει το θύμα» στις περιπτώσεις βιασμών.

Η κα Κόπινγκερ παρουσίασε το εσώρουχο βγάζοντάς το από το μανίκι της του σακακιού της.

«Μπορεί να φαίνεται ντροπιαστικό να δείχνω ένα εσώρουχο εδώ μέσα… αλλά πώς νομίζετε ότι νιώθει ένα θύμα ή μία γυναίκα στις συνεχείς προβολές του εσωρούχου της σ’ ένα δικαστήριο;» είπε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 03:04 λεπτό :

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments