Ελλάδα

Μετρό σήμερα: Παραλύει το κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Μετρό σήμερα: Παραλύει το κέντρο της Αθήνας ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου
Μετρό σήμερα: Ποιοι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Μετρό σήμερα: H Αθήνα θα παραλύσει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου εξαιτίας του φόβου των επεισοδίων.

Σταθμοί του μετρό θα μείνουν προσωρινά κλειστοί, έπειτα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 3 μ.μ. και «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 4.30 μ.μ.

Τα δρομολόγια του μετρό θα διεξάγονται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους τρεις σταθμούς, που θα ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, κι αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, στους δρόμους γύρω από το ΕΜΠ ισχύουν από χθες, και συνεχίζονται σήμερα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις αύριο θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Επίσης πολυκαταστήματα του κέντρου της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά, για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τον φόβο των επεισοδίων.

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο

Πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος θα κλείσει στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σε ετοιμότητα είναι η αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments