Ελλάδα

Ντογιάκος: Η στιγμή που πυροτεχνουργοί μεταφέρουν την βόμβα έξω από το σπίτι του (vid)

Ντογιάκος: Η στιγμή που πυροτεχνουργοί μεταφέρουν την βόμβα έξω από το σπίτι του (vid)
Ντογιάκος: Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που πυροτεχνουργοί μεταφέρουν την βόμβα έξω από το σπίτι του.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος βρέθηκε στο στόχαστρο τις προηγούμενες μέρες καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα.

Σήμερα, λίγες μέρες αργότερα μετά το περιστατικό, ένα βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή που πυροτεχνουργοί μεταφέρουν την κατσαρόλα με την απενεργοποιημένη βόμβα από την μπαγκαζιέρα της μηχανής δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο της ΕΡΤ, τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, προσπαθούν με μεγάλη προσοχή να βγάλουν το μηχανισμό, που ήδη έχουν απενεργοποιήσει.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι ειδικοί φέρεται να είναι πολύ κοντά τόσο σε αποτυπώματα όσο και σε γενετικό υλικό, τουλάχιστον του κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχουν σημεία στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που δεν είναι δυνατόν ο κατασκευαστής να φοράει γάντια, έστω και εάν πρόκειται για χειρουργικά.

Έτσι, οι Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα έχουν στα χέρια τους στοιχεία που είναι δυνατόν να τους οδηγήσουν άμεσα στην ταυτότητα του βομβιστή, σε περίπτωση που ο δράστης είναι σεσημασμένος.

Από την άλλη, εάν τα στοιχεία δεν ταυτοποιούν τον δράστη θα ξεκινήσει μια σειρά ερευνών προκειμένου να οδηγηθούν στον βομβιστή.

Στο πίσω μέρος του μυαλού οι «Πυρήνες»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, εάν και τα αποτελέσματα με τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό δεν έχουν βγει, υπάρχει το ενδεχόμενο ο εκρηκτικός μηχανισμός να είναι δημιούργημα των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους πυροτεχνουργούς που απενεργοποίησαν την βόμβα, εξετάζοντας την συνδεσμολογία της διαπίστωσαν πως πρόκειται για όμοια συνδεσμολογία με αυτή που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση.

Να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, πιθανώς λόγω της αποτυχίας του πύρινου εγχειρήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments