Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Δίωξη για ανθρωποκτονία θα ζητήσει η οικογένειά του

Ζακ Κωστόπουλος: Δίωξη για ανθρωποκτονία θα ζητήσει η οικογένειά του
Ζακ Κωστόπουλος: Μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του.

O Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο.

Μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του, μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν, από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Παπαρούσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.

Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο “το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα”.

Βάσει των ευρημάτων των ιατροδικαστών, που συνδέουν τις ισχαιμικές αλλοιώσεις στην καρδιά με στρες από τα βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος ακτιβιστής, τα βίντεο τίθενται από την Πολιτική Αγωγή σε πλήρη έλεγχο καρέ-καρέ καθώς πλην του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του συγκατηγορουμένου του που εμφανίζονται να χτυπούν λυσσωδώς τον “επίδοξο ληστή”, ο Κωστόπουλος δέχθηκε στην συνέχεια και άλλα χτυπήματα.

Στα επίμαχα βίντεο, τον αιμόφυρτο και παραπαίοντα 33χρονο, χτυπάει με δυνατή κλωτσιά στην πλάτη ένας από τους δύο άντρες του ΕΚΑΒ , ενώ στην συνέχεια δέχεται χτύπημα με γκλοπ και από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που του πέρασαν χειροπέδες πιθανότατα ενώ ξεψυχούσε.

Στο έργο της διερεύνησης όλων των φάσεων της υπόθεσης οι συνήγοροι της οικογένειας ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν ιδιαίτερα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ζητώντας να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση.

Πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο

Από ισχαιμικό επεισόδιο από τα πολλαπλά τραύματα πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, κοντά στην Ομόνοια, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Το επόμενο βήμα είναι το δεκασέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Σε αυτό αναφέρεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατο του 33χρονου.

Στο πόρισμα τονίζεται πως ο Ζακ Κωστόπουλος υπέστη ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα τα οποία προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του.

Να θυμίσουμε, ότι την Δευτέρα (19/11) είχαν βγει τα αποτελέσματα τον τοξικολογικών εξετάσεων του 33χρονου.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του Ζακ Κωστόπουλου, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση τους έδειξε μεταξύ άλλων:

-Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά.

-Έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Η εξέταση ήταν θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ακρίτα για Ζακ Κωστόπουλο: “Μην πείτε λέξη μερικοί, κιχ μη βγάλετε”

Με δύο αναρτήσεις της στο λογαριασμό της στο Facebook αναφέρθηκε η Έλενα Ακρίτα στα όσα είχαν ακουστεί για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις του βγήκαν καθαρές και η Έλενα Ακρίτα έδωσε την απάντησή της.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση, δεν βρέθηκε ίχνος από ναρκωτικά στο αίμα του.

«Ο “ναρκομανής μαχαιροβγαλτης” Ζακ ούτε μαχαίρι κρατούσε ούτε ουσίες είχε πάρει», έγραψε στο Facebook. «Μην πείτε λέξη μερικοί, κιχ μη βγάλετε. Που μας λέγατε ότι υπερασπιζόμαστε έναν αθώο άνθρωπο επειδή ήταν λέει… γκέι ακτιβιστής. Κιχ όμως. #justiceforZakZackie» έγραψε χθες η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα.

Στην δεύτερη ανάρτησή της έγραφε: «Τώρα που οι τοξικολογικές του Ζακ βγήκαν καθαρές, να δούμε λίγο και τις τοξικολογικές των δολοφόνων του;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments