Video

21 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Σήμερα γιορτάζει το “μαγικό” κουτί με τις χιλιάδες εικόνες (vid)

21 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Σήμερα γιορτάζει το “μαγικό” κουτί με τις χιλιάδες εικόνες (vid)
21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Το pagenews.gr εύχεται χρόνια πολλά σε αυτό το κουτί που ήρθε ξαφνικά στις ζωές μας και άλλαξε τις συνήθειές μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996.

Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη.

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Το pagenews.gr εύχεται χρόνια πολλά σε αυτό το κουτί που ήρθε ξαφνικά στις ζωές μας και άλλαξε τις συνήθειές μας.

H τηλεόραση δεν οφείλεται στη φαεινή ιδέα ενός και μόνο ανθρώπου αλλά στους πειραματισμούς και τη συνεργασία πολλών επιστημόνων.

Οι προσπάθειες ξεκινούν στα μέσα του 19ου αιώνα όμως την πρώτη συσκευή την παρουσιάζει το 1930 ο Αμερικανός Charles Jenkins.

O Jenkins επινοεί ένα εξελιγμένο σύστημα αναπαραγωγής εικόνων, το κατοχυρώνει ως πατέντα και ιδρύει την πρώτη εταιρεία κατασκευής.

Το 1947 και ενώ οι επιστήμονες ασχολούνται συστηματικά με την εξέλιξη του μέσου, πραγματοποιείται στην Αμερική και η πρώτη συνδιάσκεψη για τις ραδιοεπικοινωνίες.

Τότε καθιερώνεται ο όρος «τηλεόραση» μεταβαίνοντας σε μία καινούργια και εντελώς διαφορετική εποχή.

Στα πρώτα της στάδια η τηλεόραση μοιάζει περισσότερο με ένα μεγάλο, ξύλινο έπιπλο πάνω στο οποίο βρίσκεται μία μικροσκοπική οθόνη.

Η εικόνα είναι ασπρόμαυρη μέχρι και το 1956 -χρονιά κατά την οποία ένα μικρό στούντιο στο Σικάγο επιτυγχάνει την πρώτη έγχρωμη πειρατική αναμετάδοση.

Για δέκτες χρησιμεύουν οι κεραίες τηλεφώνου, με αποτέλεσμα πολλές φορές η εμβέλεια να είναι αρκετά μικρή.

Η έγχρωμη τηλεόραση καθιερώθηκε τελικά στην Αμερική το 1962 και στην Ευρώπη το 1967. Στην Ελλάδα η ιστορία της τηλεόρασης έχει ως αφετηρία το 1951.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments