Ελλάδα

Φυλάκιση καθαρίστριας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη θύελλα των αντιδράσεων

Φυλάκιση καθαρίστριας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου  μετά τη θύελλα των αντιδράσεων
Φυλάκιση καθαρίστριας: Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου.

Φυλάκιση καθαρίστριας: Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης στην απόφαση που έστειλε στη φυλακή την 53χρονη καθαρίστρια.

Έχει ζητήσει και αντίγραφο της δικογραφίας για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια από το Βόλο, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Παράλληλα, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί αντίγραφο του συνόλου της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές της έδρας που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Ο δικηγόρος της 53χρονη κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, αίτηση αναίρεσης της απόφασης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της,ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

Η τραγική ιστορία της 53χρονης καθαρίστριας

Το 1996, πριν από 22 χρόνια, όντας σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού της. Για την ακρίβεια, παραποίησε το πιστοποιητικό για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, (ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’) προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί ως καθαρίστρια για να βγάλει τα προς το ζην.

Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 για την καθαρίστρια.

«Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10».

Τι έκανε η καθαρίστρια

Η γυναίκα πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε ΣΤ’ Τάξη. Κάπως έτσι, απέκτησε τις προϋποθέσεις προκειμένου να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή τότε τη διόρισε. Έτσι μέχρι και σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό προέβη σε αυτήν την πράξη προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά της. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments