Ελλάδα

Σταρ Ελλάς: Νεκρή πρώην εστεμμένη Ελληνίδα

Σταρ Ελλάς: Νεκρή πρώην εστεμμένη Ελληνίδα
Η Σταρ Ελλάς στα 17 της μόλις χρόνια για μία ψήφο δεν εξελέγη Μις Υφήλιος.

Έφυγε στα 83 της χρόνια η Νταίζη Μαυράκη, η οποία ήταν η πρώτη Σταρ Ελλάς μετά τον πόλεμο.

Η κηδεία της όπως αναφέρει το zarpanews.gr θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει η ταφή της, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Στα 17 της μόλις χρόνια, η Νταίζη Μαυράκη, για μία ψήφο δεν εξελέγη Μις Υφήλιος, ενώ είχε αρνηθεί προτάσεις για καριέρα στο Χόλιγουντ.

Η Νταίζη Μαυράκη υπήρξε μακρινή εξαδέλφη και στενή φίλη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, στα καλλιστεία όπου αναδείχτηκε “Σταρ Ελλάς” το 1952, ο νεαρός βουλευτής Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνώρισε την όμορφη Αθηναία Μαρίκα Γιαννούκου, κόρη εύπορης οικογένειας.

Η Μαυράκη κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο και την ώρα της στέψης της ακουγόταν το το τραγούδι του Μίμη Τραϊφόρου «Όμορφη μου Ελληνίδα».

Η νεαρή ταξίδεψε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου εξελέγη β’ αναπληρωματική Μις Υφήλιος, χάνοντας την πρωτιά για μια ψήφο από τη Φιλανδέζα Αrmi Kuusela.

Μετά το τέλος των καλλιστείων υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Universal αλλά δεν άντεχε να βρίσκεται μακριά από την οικογένεια της και επέστρεψε στην Ελλάδα. Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια» .

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία. Στην πρώτη σειρά αριστερά, η Νταίζη Μαυράκη Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας, Βελλή αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε. Ακολούθησε δεύτερος γάμος με τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό, ο οποίος μετρούσε μισό αιώνα. Απέκτησε δύο παιδιά και εγγόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments