Διεθνή

Ταξίδια: Αν θέλεις να μην κινδυνεύσεις, ΜΗΝ ταξιδέψεις σε αυτές τις πόλεις το 2019

Ταξίδια: Αν θέλεις να μην κινδυνεύσεις, ΜΗΝ ταξιδέψεις σε αυτές τις πόλεις το 2019
Τα ταξίδια είναι όμορφα αρκεί να ξέρουμε που θα πάμε. Και να είναι ασφαλή. Έρευνα δείχνει που δεν πρέπει να πάτε το 2019. Ποιες είναι οι χώρες "ακραίου" κινδύνου.

Στη δημοσιότητα έδωσε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταξιδιωτικής ασφάλειας παγκοσμίως International SOS σε συνεργασία με το Control Risks τον χάρτη για τα επικίνδυνα ταξίδια για το 2019.

Ο χάρτης παρουσιάζει το επίπεδο επικινδυνότητας σε κάθε χώρα και επικράτεια με βάση τις τρέχουσες απειλές για τους ταξιδιώτες, όπως η πολιτική βία συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και των εξεγέρσεων, των πολιτικά παρακινημένων αναταραχών και του πολέμου, οι κοινωνικές αναταραχές όπως η θρησκευτική, η κοινοτική και η εθνοτική βία, και τα μικροαστικά εγκλήματα.

Επίσης, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η ευρωστία της υποδομής μεταφορών, η κατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης και η ετοιμότητα της χώρας σε φυσικές καταστροφές.

Ο χάρτης περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες κινδύνου: ασήμαντη, χαμηλή, μεσαία, υψηλή και ακραία. Ωστόσο πολύ λίγες χώρες καταφέρνουν να καταλήξουν στην χαμηλότερη κατηγορία κινδύνου. Στην Ευρώπη, οι χώρες που τα κατάφεραν είναι το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Σλοβενία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Γροιλανδία.

Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών θεωρείται χαμηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας και οι εξής χώρες: Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Χαμηλού κινδύνου θεωρούνται και το Ιράν, η Ιορδανία, το Ομάν, το Κατάρ, τα ΗΑΕ, το Κουβέιτ, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και το Ουζμπεκιστάν, η Μέση Ανατολή.

«Ακραίου» κινδύνου θεωρούνται χώρες σχεδόν αποκλειστικά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπως η Συρία, η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, το Νότιο Σουδάν και η Σομαλία.

Οι χώρες υψηλού κινδύνου

Συρία Υέμενη Αφγανιστάν Ιράκ Λιβύη Μάλι Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Νότιο Σουδάν Σομαλία Λωρίδα της Γάζας Μέρος της Αιγύπτου Μέρος της ανατολικής Νιγηρίας Μέρος της ανατολικής Ουκρανίας

Οι χώρες χαμηλού κινδύνου

Λουξεμβούργο Ελβετία Σλοβενία Νορβηγία (συμπεριλαμβανομένου του Σβάλμπαρντ) Δανία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Φερόε) Φινλανδία Γροιλανδία Ισλανδία Σεϋχέλλες Πράσινο Ακρωτήριο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments