Ελλάδα

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ έξι εκατομμύρια ευρώ

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ  έξι εκατομμύρια ευρώ
Μεγάλη ζημιά έκανε ένας γιατρός στον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις.

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Μεγάλο… φέσι άφησε σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας ένας γιατρός σε Περιφερικό νοσοκομείο.

Η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ.

O γιατρός δρούσε δίχως να το καταλάβει κανείς από από το 2015 έως το 2017 και έγραφε υπό άκρα μυστικότητα παράνομες συνταγές.

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments