Πολιτική

Τσακαλώτος: Ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα υπερπηδά τον πήχη της ΝΔ

Τσακαλώτος: Ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα υπερπηδά τον πήχη της ΝΔ
Επίθεση στη ΝΔ και "ατάκες" για τον Χρήστο Σταϊκούρα επιφύλασσε η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Βουλή.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στόχο την υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ ότι είναι θετική η υπεραπόδοση», είπε ο κ. Τσακαλώτος, παρά το γεγονός ότι την τελευταία διετία η οικοδόμηση υπερπλεονάσματος μέσω φορολόγησης και καθυστέρησης στις πληρωμές του Δημοσίου είναι ένα από τα κυριότερα διαπραγματευτικά εργαλεία της κυβέρνησης στις επαφές με τους θεσμούς.

Μετέπειτα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος προσπάθησε να υποβαθμίσει τις υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, που καθιστούν ακριβή την έξοδο στις αγορές.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Σταϊκούρα και στην κριτική του πως το πρόγραμμα απέτυχε επειδή δεν έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές ο υπουργός απάντησε ως εξής:

«Έχουμε βγει 2,5 φορές στις αγορές. Τα επιτόκια είναι σχετικά υψηλά για διάφορους λόγους, αλλά εγώ μια ερώτηση θέλω να σας κάνω. Δεσμεύεστε να παραδεχθείτε την επιτυχία του προγράμματος αν βγούμε ξανά στις αγορές; Για να μην κοροϊδευόμαστε, μέχρι τώρα το κριτήριο ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο ήταν ότι θα μειωθούν οι συντάξεις. Δεν σας βγήκε αυτό το επιχείρημα, πάμε στο δεύτερο επιχείρημα. Το κριτήριο ότι είμαστε στο μνημόνιο είναι ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Αν βγούμε στις αγορές, δεσμεύεστε εδώ κύριε Σταϊκούρα ότι θα βγείτε με εντιμότητα και θα πείτε «ναι βγήκαμε από το πρόγραμμα» ή θα βρεθεί ένα τρίτο κριτήριο;», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Σταϊκούρα.

Υιοθετώντας γραμμή επίθεσης κατά της ΝΔ ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως τοποθετεί χαμηλά τον πήχη με αποτέλεσμα να τον υπερπηδά ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα.

Ακόμη είπε ειρωνικά στον κ. Σταϊκούρα πως του δίνει τις καλύτερες ασίστ, και τον παρομοίασε με τον παλαίμαχο αστέρα του NBA Τζον Στόκτον, που έχει το ρεκόρ σε τελικές πάσες.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί αλλά αντιμετωπίζει την πραγματικότητα ως «ήρεμη δύναμη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments