Διεθνή

Αυστρία: Επικίνδυνη η στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Αυστρία: Επικίνδυνη η στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αυστρία: Mε αυστριακή πρωτοβουλία η ΕΕ θα συζητήσει την κατάσταση και τα απαραίτητα περαιτέρω μέτρα.

Αυστρία: Την ανησυχία της εξέφρασε η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, σχετικά με την στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την χρήση στρατιωτικής βίας από ρωσικές μονάδες και ζητώντας και από τις δύο πλευρές να αποφύγουν μία περαιτέρω κλιμάκωση.

Όπως ανέφερε η Κάριν Κνάισλ, με αυστριακή πρωτοβουλία η ΕΕ θα συζητήσει την κατάσταση και τα απαραίτητα περαιτέρω μέτρα.

Η ίδια, θεωρώντας, όπως σημείωσε, ότι η διέλευση των ουκρανικών πλοίων είχε προφανώς δηλωθεί κανονικά, στη βάση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την χρήση της Θάλασσας του Αζόφ, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοίας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και επισήμανε ότι η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη ειδικά σε μία κατάσταση ήδη υπαρχόντων υψηλών εντάσεων.

Η προερχόμενη από το συγκυβερνών – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ταυτόχρονα την ανησυχία της για την συζήτηση στην Ουκρανία ως προς την δυνατότητα της επιβολής στρατιωτικού νόμου.

Κατά την άποψή της, “ειδικά ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να γίνονται βήματα. τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην διεξαγωγή μίας ελεύθερης και έντιμης εκλογικής διαδικασίας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments