Διεθνή

George Bush: Οι τελευταίες λέξεις του εκλιπόντος πρώην προέδρου των ΗΠΑ

George Bush: Οι τελευταίες λέξεις του εκλιπόντος πρώην προέδρου των ΗΠΑ
George Bush: Οι τελευταίες λέξεις του εκλιπόντος πρώην προέδρου των ΗΠΑ απευθύνονταν στον μεγαλύτερο γιο του, Τζορτζ Μπους.

George Bush: O πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ που ήταν για χρόνια φίλος με τον Τζορτζ Μπους περιέγραψε στους New York Times, τις τελευταίες ώρες του 41ου προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο Τζέιμς Μπέικερ ο Τζορτζ Μπους συνομίλησε με τον γιο του το βράδυ της Παρασκευής και του είπε «κι εγώ σ’ αγαπώ».

Παράλληλα πρόσθεσε πως ο Μπους στις τελευταίες στιγμές του στο σπίτι του στο Χιούστον είχε στο πλευρό του τον γιο του Νιλ, κάποιους φίλους και μέλη της οικογένειάς του.

Με τα υπόλοιπα παιδιά του, μεταξύ των οποίων και ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, μίλησε στο τηλέφωνο τα τελευταία λεπτά της ζωής του.

«Έφυγε τόσο γαλήνια, όπως ο καθένας άνθρωπος θα ήθελε. Και ήταν έτοιμος», τόνισε ο Μπέικερ.

Η υγεία του Μπους είχε επιδεινωθεί μετά και τον θάνατο της συζύγου του, Μπάρμπαρα, τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία73 ετών. Παρόλα αυτά, βρήκε τη δύναμη και έδωσε το «παρών» τον Οκτώβριο στο γάμο της εγγονής του, Μπάρμπαρα, στο Μέιν.

Ο Μπους, ο οποίος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

«Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 94 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος πατέρας μας πέθανε. Ο Τζορτζ Μπους ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Όλη η οικογένεια Μπους έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή του και την αγάπη, για τη συμπόνοια εκείνων που φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments