Ελλάδα

Υπόθεση Ριχάρδος: Ελεύθεροι οι 23 κατηγορούμενοι για το λαθρεμπόριο χρυσού

Υπόθεση Ριχάρδος: Ελεύθεροι οι 23 κατηγορούμενοι για το λαθρεμπόριο χρυσού
Υπόθεση Ριχάρδος: Από το σύνολο των κατηγορουμένων, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και άλλοι επτά συγκατηγορούμενοι του.

Υπόθεση Ριχάρδος: Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν οι 23 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια Διαφθοράς για συμμετοχή στο φερόμενο κύκλωμα λαθραίας εξαγωγής χρυσού.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός της δεύτερης ομάδας που της καταλογίζεται λαθραία εξαγωγή χρυσού για τον οποίο ανακρίτρια και εισαγγελέας όρισαν τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Αντίστοιχους όρους επέβαλαν και στον αστυνομικό της υπηρεσίας ασφαλείας υψηλών προσώπων ο οποίος από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να ενημέρωνε τον ενεχυροδανειστή Δημήτρη-Ριχάρδο Μυλωνά για κινήσεις της αστυνομίας.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, ενώ σε δύο κατηγορούμενους με τουρκική καταγωγή ορίστηκε επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ.

Με τη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των 63 συλληφθέντων για παράνομες ενέργειες στον χώρο του χρυσού, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή.

Από το σύνολο των κατηγορουμένων, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και άλλοι επτά συγκατηγορούμενοι του.

Υπόθεση Ριχάρδος: “Δεν υφίσταται η πράξη της λαθρεμπορίας”

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης τους  ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ΄αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων.

Υπόθεση Ριχάρδος: Ελεύθερος και ο αστυνομικός που εμπλέκεται στο κύκλωμα

Ο αστυνομικός που κατηγορείτο ότι λάμβανε χρήματα από τον γνωστό ενεχυροδανειστή για να του φυλάει τα μαγαζιά και τα ακίνητα που έμπαιναν Ρομά, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ μία φορά το μήνα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και δύο Τούρκοι οδηγοί λεωφορείων που φέρονται να μετέφεραν τον χρυσό στους οποίους επιβλήθηκε και εγγύηση 500 ευρώ.

Σε όλους τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις κατηγορουμένων επιβλήθηκαν επιπλέον οι όροι της εμφάνισης σε ΑΤ μία φορά το μήνα και της καταβολής εγγυοδοσίας 500 ευρώ.

Στις φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος

Στις φυλακές του Ναυπλίου θα οδηγηθεί ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος, αφού μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 51χρονος πέρασε τη νύχτα κρατούμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

«Παρά τις προσπάθειές μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν την υποδομή της υποθέσεως, αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορουμένου και πρόσθεσε ότι πεποίθησή του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments