Τουρισμός

Next is Now: H ανάκαμψη της Τουρκίας και της Αιγύπτου δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της Ελλάδας

Next is Now: H ανάκαμψη της Τουρκίας και της Αιγύπτου δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της Ελλάδας
Next is Now: H Έλενα Κουντουρά σημείωσε ότι τα διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων δεν ήλθαν τυχαία, αλλά ήταν το αποτέλεσμα στρατηγικής και συγκεκριμένων δράσεων από το 2015 που ανέλαβε.

H ανάκαμψη της Τουρκίας και της Αιγύπτου δεν θα επηρεάσει αρνητικά την Ελλάδα υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) Ταλέμπ Ριφάι από το βήμα του τουριστικού Forum, Next is Now, που διοργανώθηκε το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αφού εξήρε το έργο της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, στο μέτωπο της αύξησης των τουριστικών μεριδίων της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας το εκπληκτικό, ο κ. Ριφάι στάθηκε στις προκλήσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας που εντοπίζονται μεταξύ άλλων στην καθιέρωση του τουρισμού στην κορυφή της ατζέντας των κυβερνήσεων παγκοσμίως.

Πρέπει να λάβουν σοβαρά τον τουρισμό οι κυβερνήσεις των κρατών και να τον εντάξουν σε όλη την αλυσίδα της διακυβέρνησης, είπε και εξήγησε: “Πιο σημαντικό από μια ξενοδοχειακή μονάδα για έναν προορισμό, είναι ο δρόμος για να φτάσεις σε αυτήν”.

Στην παρέμβαση της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στάθηκε στα πεπραγμένα της υπάρχουσας τουριστικής ηγεσίας, σημειώνοντας ότι διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων δεν ήλθαν τυχαία, αλλά ήταν το αποτέλεσμα στρατηγικής και συγκεκριμένων δράσεων από το 2015 που ανέλαβε.

Ειδικά για εκείνη την «δύσκολη χρονιά του 2015», η κα Κουντουρά στάθηκε στην πρώτη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και την τότε επικοινωνιακή καμπάνια που στόχευε στην αλλαγή της εικόνας, με στόχο να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, όπως είπε.

Την ίδια στιγμή η κα Κουντουρά επανέλαβε τη στρατηγική της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, που πλέον έχει επιτευχθεί με τουρισμό 365 μέρες το χρόνο και έφερε τα παραδείγματα της Σαντορίνης, της Κρήτης αλλά και της Ηπείρου.

Μάλιστα η κα Κουντουρά στηλίτευσε τη φιλολογία ότι το “Succes Story” του ελληνικού τουρισμού οφείλεται στα γεωπολιτικά γεγονότα που έχουν επηρεάσει Τουρκία και Αίγυπτο, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός αναπτύσσεται εκεί όπου υπάρχει “ασφάλεια”. Κι όσο ασφαλής είναι τα εν λόγω κράτη και αυξάνουν τα μερίδια τουριστών, ωφελημένη θα είναι και η Ελλάδα.

Άλλωστε και φέτος που η Τουρκία αύξησε τα τουριστικά της μερίδια, η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, συμπλήρωσε η κα υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments