Ελλάδα

Φοιτήτρια Ρόδος: Πώς οδηγήθηκαν στο έγκλημα οι δύο νεαροί

Φοιτήτρια Ρόδος: Πώς οδηγήθηκαν στο έγκλημα οι δύο νεαροί
Φοιτήτρια Ρόδος: Στον εισαγγελέα Ρόδου οδηγούνται, σήμερα το μεσημέρι, οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο.

Φοιτήτρια Ρόδος: Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ρόδο από την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη. Τα δύο άτομα που κρατούνταν από τις αστυνομικές αρχές μετά από πολύωρες ανακρίσεις ομολόγησαν το στυγερό έγκλημα που διέπραξαν.

Ωστόσο, κανείς δεν πήρε την πλήρη ευθύνη για τον φόνο της νεαρής φοιτήτριας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλο. Ο λόγος για έναν 21χρονο Έλληνα και έναν 19χρονο Αλβανό.

Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες, που επικαλείται και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο 19χρονος Αλβανός ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται έως τώρα τα όσα του καταλογίζονται.

Πώς και γιατί οδηγήθηκαν στο φονικό

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται σεξουαλικά αίτια.

Όπως έχει φανεί και από τα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, από κάμερες ασφαλείας σε διπλανά κτίρια, η Ελένη Τοπαλούδη βγαίνει από το σπίτι της και μπαίνει στο λευκό βαν. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο βαν επέβαιναν ένα ή δυο άτομα.

Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το εξοχικό του 21χρονου Έλληνα από την Ρόδο στη Λίνδο. Ένα σενάριο αναφέρει -το οποίο εξετάζουν οι αρχές- ότι η νεαρή είχε ραντεβού με τον ένα από τους δύο άνδρες και πιθανότατα εμφανίστηκε και ο δεύτερος, με το κορίτσι να αντιδρά στην παρουσία του.

Στην προσπάθεια της να ξεφύγει εκείνοι την χτύπησαν με αμβλύ σιδερένιο αντικείμενο, πιθανότατα με μια σιδερώστρα, γεγονός που πιθανόν προκάλεσε και τον θάνατο της. Όταν οι δράστες διαπίστωσαν, ότι η κοπέλα δεν αντιδρούσε έχοντας χάσει τις αισθήσεις της πήραν το άψυχο σώμα της, το έβαλαν στο αυτοκίνητο του ενός εκ των δυο και το πέταξαν στη Λίνδο στο σημείο όπου εντοπίστηκε μετέπειτα από τις Αρχές.

Όπως έδειξε η νεκροτομή η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν βρέθηκε στο νερό και ουσιαστικά πνίγηκε στη θάλασσα. Στο ίδιο σημείο πέταξαν επίσης ότι άνηκε στην 21χρονη, όπως τα ρούχα της, και όλα τα προσωπικά της είδη, μερικά από τα οποία βρέθηκαν από τους δύτες που σάρωσαν την περιοχή για στοιχεία του εγκλήματος.

Πώς οι αρχές διαλεύκαναν την υπόθεση

Σημαντική βοήθεια στο να αποκαλυφθεί η αλήθεια φαίνεται ότι έπαιξαν τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται για βίντεο από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι της νεαρής η οποία έμενε στο κέντρο της Ρόδου.

Τα βίντεο αυτά δείχνουν την νεαρή να επιβιβάζεται στο περίφημο λευκό βαν, ενώ κατά πληροφορίες έχουν καταγράψει και την πορεία του αυτοκινήτου. Ακόμη, το ίδιο βαν, υπήρξαν πληροφορίες ότι εθεάθη γύρω στις πέντε τα ξημερώματα της Τετάρτης (λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της Ελένης δηλαδή) στην περιοχή που εν τέλει βρέθηκε η σορός της. Οι υποψίες των αστυνομικών εδραιώθηκαν με την περίεργη εξαφάνιση των κινητών τηλεφώνων των δύο υπόπτων που κατά πληροφορίες ομολόγησαν.

Σημειώνεται, ότι από χθες το μεσημέρι (3/12) ανακρίνονταν αρχικά ο πατέρας του 21χρονου που είναι και ιδιοκτήτης του λευκού βαν και ο 19χρονος Αλβανός.

Ο 21χρονος «καταζητούμενος», πήγε οικειοθελώς χθες το βράδυ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδο με τη συνοδεία της μητέρας αρνούμενος όμως να καταθέσει χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Ακολούθως από τους αστυνομικούς εξετάστηκαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι αν και αρχικά έπεφταν σε αντιφάσεις, εν τέλει ομολόγησαν με τον έναν όμως να ρίχνει την ευθύνη της δολοφονίας στον άλλον. Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης τα οποία θα δείξουν τα ακριβή αίτια θάνατό του 21χρονης (η οποία πνίγηκε στη θάλασσα), τα χτυπήματα και τις κακώσεις που έφερε και το αν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Στον εισαγγελέα σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Στον εισαγγελέα Ρόδου οδηγούνται, σήμερα το μεσημέρι, δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Σε τραγική κατάσταση οι γονείς της 21χρονης

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 21χρονης οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχει συμβεί.

«Πού να πάει το μυαλό μου; Δεν πάει πουθενά…. Στο Διδυμότειχο έχουμε μία πολύ καλή φήμη ως οικογένεια και εγώ και ο πατέρας της. Είμαστε εκπαιδευτικοί, ο πατέρας της είναι αντιδήμαρχος, δεν έχουμε έχθρες, είμαστε άτομα με αξιοπρέπεια, έχουμε φιλότιμο, ανιδιοτέλεια και αξίες ηθικές», είπε η μητέρα της.

Σχετικά με το εάν διατηρούσε κάποιον ερωτικό δεσμό, η μητέρα της απάντησε:

«Είχε πολλές φίλες κατά διαστήματα, για σχέση δεν μου είχε πει κάτι. Αν υπήρχε θα μου το έλεγε. Δεν ήμουν η μάνα που θα την μάλωνε αν είχε κάποια σχέση, ίσα – ίσα την παρότρυνα να έχει μία σχέση γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό, καθώς η ζωή αγαπιέται με τα συναισθήματα».

Ερωτηθείσα εάν η ίδια είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά για την κόρη της το τελευταίο διάστημα, απαντά: «Την είχαμε μάθει να εξωτερικεύει τα πάντα. Ίσα – ίσα φαινόταν πολύ καλά, πήγαινε για ψώνια, βόλτες, μου έστελνε μηνύματα στο messenger».

«Γκρεμίστηκαν τα πάντα, ούτε μισή ζωή δεν έχω, είμαι πεθαμένη, έχω θυμό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας έκανε το παιδί μου; Τι μένος ήταν αυτό, γιατί, τι σας έκανε και την πετάξατε ζωντανή στη θάλασσα; Είχε όνειρα το παιδί μου. Ήθελε να κάνει τη ζωή της καλύτερη και έκανε πράγματα γι αυτό, τα είχε όλα προγραμματισμένα», λέει.

Ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας, που βρίσκεται από χθες στο νησί της Ρόδου, μίλησε στον ΣΚΑΪ, για όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, μην μπορώντας να κρύψει τη θλίψη του.

«Δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε τις αναμνήσεις από το κοριτσάκι μας. Τα αποτσίγαρά της, ένα μισοφαγωμένο μήλο, λίγες τρίχες στο μαξιλάρι. Η ψυχή φεύγει, μετά το σώμα, μένουν οι αναμνήσεις…» είπε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments