Ελλάδα

Ριχάρδος: Ραγδαίες εξελίξεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού – Στον “αέρα” η υπόθεση μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ

Ριχάρδος: Ραγδαίες εξελίξεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού – Στον “αέρα” η υπόθεση μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ
Τα πάνω κάτω φέρνει ένα έγγραφο της ΑΑΔΕ στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος.

Ριχάρδος: Απρόσμενη τροπή λαμβάνει η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές.

Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους.

Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο δικηγόρος του γνωστού ενεχυροδανειστή Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή του.

O Aλέξης Κούγιας επικαλείται το ότι οι δικαστικές αρχές (ανακρίτρια και εισαγγελέας) διαπίστωσαν όπως αναφέρεται στην αίτηση την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, μετά από επικοινωνία τους με τις τελωνειακές αρχές.

Εν κατακλείδι, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» την επισήμανση για ανυπαρξία αδικήματος λαθρεμπορίας επεσήμανε στις δικαστικές αρχές, οι οποίες δεν είχαν αντιληφθεί το όλο θέμα, ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η αρμόδια εισαγγελέας της υπόθεσης επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών και ενημερώθηκε ότι ο νόμος δεν επιβάλει δασμούς, άρα δεν υπάρχει λαθρεμπορία, για εξαγωγές χρυσού στη γειτονική Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments