Αυτοδιοίκηση

Αλέξανδρος Πνευματικός: Η «Πορεία Ευθύνης» απαντά με έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Όπως είπε ο κος Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Δήμος Κορινθίων είναι ο πρώτος Δήμος όλης της χώρας που σε λίγο καιρό θα είναι σε θέση να αξιοποιεί το 100% του νερού του βιολογικού καθαρισμού.

08.12.2018 | 13:18

Στην Ποσειδωνία της Κορίνθου βρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή, κο Καραμανλή, αφού ξεκίνησαν μετά από μικρή διακοπή οι εργασίες για την αξιοποίηση των νερών του βιολογικού.

Όπως τόνισε ο κος Πνευματικός πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3.000.000 που σταμάτησε μετά τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.


O Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός

Πλέον, η χρηματοδότηση είναι 100% εξασφαλισμένη, ενώ όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορινθίων το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος αφορά στην άρδευση καλλιεργειών στην περιοχή των Εξαμιλίων, της Ξυλοκέριζας, της αρχαίας Κορίνθου και της Κορίνθου, ενώ υπάρχουν βλέψεις το έργο να επεκταθεί έως και την δημοτική κοινότητα του Ασσο -Λεχαίου προκειμένου να αρδεύει όλη την αγροτική περιοχή η οποία αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι είναι η καλύτερη λύση οικολογικής διαχείρισης του νερού, αφού αυτό το νερό που θα αξιοποιηθεί πάει κατευθείαν στην θάλασσα σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων σε τοπικά ΜΜΕ, την ώρα που έντονα καιρικά φαινόμενα της ξηρασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας, η «Πορεία Ευθύνης» απαντά με ένα έργο που θα αξιοποιεί μέχρι και την τελευταία σταγόνα νερού που σήμερα καταλήγει στη θάλασσα. Αποτελούσε πάγιο αίτημα των αγροτών, οι οποίοι πλέον θα καλλιεργούν με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που πολλοί υπόσχονται και αρκούνται στην πολιτική του «θα» η «Πορεία Ευθύνης» απαντά με έργα που βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σε λίγους μήνες.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ο Δήμος Κορινθίων είναι ο πρώτος Δήμος όλης της χώρας που σε λίγο καιρό θα είναι σε θέση να αξιοποιεί το 100% του νερού του βιολογικού καθαρισμού, τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Πνευματικός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δήμαρχος Κορινθίων:

To pagenews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή