Ελλάδα

Μνημόσυνο Κατσίφα: Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Μνημόσυνο Κατσίφα: Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Μνημόσυνο Κατσίφα: Οι αλβανικές αρχές έχουν μπλοκάρει λεωφορεία με πολίτες που ταξιδεύουν προς τη γειτονική χώρα.

Μνημόσυνο Κατσίφα: Ένταση επικρατεί από το πρωί  στα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς οι αλβανικές αρχές έχουν μπλοκάρει λεωφορεία με πολίτες που ταξιδεύουν προς τη γειτονική χώρα, για να βρεθούν στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Μετά από αυτό το γεγονός, περίπου 100 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εμποδίσουν λεωφορεία και αυτοκίνητα να περάσουν από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απώθησαν τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Απαγορεύτηκε να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα 100 Έλληνες υπήκοοι για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του ομογενούς.

Σύμφωνα με το himara.gr, οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν σε Έλληνες που θέλησαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες να περάσουν τα σύνορα από την Κακαβιά.

Όπως υποστήριξαν οι αλβανικές αρχές, το “μπλόκο” έγινε εξαιτίας διαδήλωσης ακραίων Αλβανών στο Αργυρόκαστρο.

Κακαβιά τώρα: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αλβανικές αρχές δεν επιτρέπουν στους Έλληνες πολίτες να περάσουν…

Gepostet von Himara.gr am Samstag, 8. Dezember 2018

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv, η αλβανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει την άρνηση εισόδου στη χώρα σε περίπου 100 Ελληνες, ανάμεσά τους και τρεις δημοσιογράφοι.

Την Παρασκευή οι αλβανικές αρχές παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.

Στο μεταξύ, την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία», διοργανώνουν αντισυγκέντρωση ενάντια, όπως λένε, στον ελληνικό εθνικισμό.

Ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου για το μνημόσυνο του Κατσίφα

Ένταση επικράτησε στο κέντρο του Ηρακλείου ανάμεσα σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρικτές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, με αφορμή το μνημόσυνο που είχε διοργανωθεί να γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Το μνημόσυνο τελέστη με πρωτοβουλία του κινήματος πολιτών «ΑΡΔΗΝ»και του κινήματος «Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος» του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων. Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιφασίστες που έφτασαν στο σημείο ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κεφάλι.

Κάποια στιγμή βγήκε έξω ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος και προσπάθησε μιλώντας τους να ηρεμήσει τα πνεύματα κάτι που δεν κατάφερε αφού οι αντιφασίστες του επιτέθηκαν λεκτικά κατηγορώντας τον που δέχτηκε να επιτρέψει την τέλεση μνημοσύνου ενός φασίστα όπως είπαν.

Κατά τη διάρκεια της έντασης η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments