Ελλάδα

Παύλος Μελάς: Εκτός διδακτέας ύλης της Ιστορίας Γ΄Λυκείου ο Μακεδονικός Αγώνας

Το υπουργείο Παιδείας "κόβει" την ύλη για τους μαθητές της Γ΄λυκείου από την Ιστορία του Παύλου Μελά. .

08.12.2018 | 15:50

Παύλος Μελάς: Εκτός της διδακτέας ύλης τέθηκε φέτος, στη Γ’ Γενικού και τη Δ’ Εσπερινού Λυκείου, η παράγραφος του β’ κεφαλαίου του σχολικού εγχειριδίου που αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα.

Στην εγκύκλιο που έστειλε στις 18 Οκτωβρίου το υπουργείο Παιδείας προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες σημειώνεται ότι από την παράγραφο για τα εθνικά κινήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη οι μαθητές φέτος θα διδαχθούν μόνο την παράγραφο που αφορά τους Οθωμανούς Τούρκους και το νεοτουρκικό κίνημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι λόγοι που το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εισηγήθηκε την απάλειψη του Μακεδονικού Αγώνα από την ύλη ήταν αμιγώς παιδαγωγικοί, καθώς το κεφάλαιο το διδάσκονται πολύ εκτενέστερα οι μαθητές στη Γ’ Γυμνασίου.

Πάντως, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ πρέπει να εξετάσουν και να απαλείψουν από τα σχολικά βιβλία αλυτρωτικές αναφορές.

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα ελληνικά σχολικά βιβλία δεν περιέχουν τέτοιο υλικό, ωστόσο τα δύο δεδομένα της υποχρέωσης της χώρας να συζητήσει το περιεχόμενο των βιβλίων με τα Σκόπια και η κατάργηση της διδασκαλίας του Μακεδονικού Αγώνα φέτος προκαλούν περίεργους συνειρμούς.

To pagenews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή