Ελλάδα

Τι πραγματικά είναι τα Χριστούγεννα;

Ενώ ο χρόνος κυλά μέχρι να φτάσουν επιτέλους τα Χριστούγεννα, αρκετοί δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι.

08.12.2018 | 16:51

Τα Χριστούγεννα είναι για πολλούς η πιο όμορφη γιορτή όλου του χρόνου. Μουσικές, χρώματα, λαμπάκια και μια περίεργη… ζεστασιά στην ψυχή του ανθρώπου συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό που λείπει από την σύγχρονη καθημερινότητα λόγω της τρομερής πίεσης και των υποχρεώσεων που πρέπει να φέρουμε εις πέρας.

Είναι η γιορτή που όλοι οφείλουμε να γίνουμε πιο γενναιόδωροι προσφέροντας υλική βοήθεια, αλλά και ψυχολογική στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Στους ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να βρίσκονται σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ούτε μπροστά από ένα τζάκι παρέα με τους αγαπημένους τους.

Είτε επειδή η μοίρα τους τα έφερε έτσι (πχ ένας άνθρωπος που έχασε την οικογένειά του στο Μάτι από τις φονικές πυρκαγιές), είτε επειδή το κοινωνικό σύνολο δεν τους κάνει αποδεκτούς λόγω χρώματος, θρησκείας, προτίμησης κ.ο.κ.

Δυστυχώς σε καθημερινή βάση γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Περιστατικών που πολλούς δεν τους αγγίζουν, αλλά για άλλους είναι ηθική υποχρέωση να αλλάξουν τα πράγματα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο. Για τον άστεγο, τον εφοπλιστή, τον άρρωστο που θα περάσει τις γιορτές σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, τον ομοφυλόφιλο, τον straight, τον έγχρωμο , τον άσπρο, για εσένα και για εμένα. Η ζωή λοιπόν είναι πολύ μικρή για στενόμυαλες απόψεις.

Τα Χριστούγεννα κάθε δευτερόλεπτο που περνά έρχονται όλο και πιο κοντά. Είναι κρίμα να αναλωνόμαστε και να μην αφήνουμε την «μαγεία των Χριστουγέννων» που μας έλεγαν από μικρά παιδιά να μας κυριεύσει.

Τι είναι τελικά αυτές οι μέρες; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Τροφή για σκέψη. Ο χρόνος κυλά.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη, εδώ.

To pagenews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή