Αθλητισμός

Άγιαξ – Μπάγερν: Το πρώτο «κανόνι» των ομίλων ο Λεβαντόφσκι

Άγιαξ – Μπάγερν: Το πρώτο «κανόνι» των ομίλων ο Λεβαντόφσκι
Άγιαξ - Μπάγερν: Αήττητοι προκρίθηκαν Άγιαξ και Μπάγερν.

Άγιαξ – Μπάγερν: Με τα δύο τέρματα που πέτυχε στο ματς με τον Άγιαξ, ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός έφτασε τα 8 στη διοργάνωση, αφήνοντας στην 2η θέση τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα που πέτυχε 6 τέρματα. Ο Αργεντινός σταρ των «μπλαουγκράνα», πάντως, αγωνίστηκε μόλις 297 λεπτά καθώς απουσίασε λόγω τραυματισμού, σε αντίθεση με το «βαρύ πυροβολικό» των Βαυαρών που είχε 534.

Από κει και πέρα από 5 γκολ σημείωσαν οι Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους, 355 λεπτά συμμετοχής), Εντίν Τζέκο (Ρόμα, 360 λεπτά), Αντρέι Κράμαριτς (Χοφενχάιμ, 481), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν, 532), Μούσα Μαρεγκά (Πόρτο, 540) και Ντούσαν Ντάντιτς (Αγιαξ, 540 λεπτά).

Τέλος, από 4 γκολ πέτυχαν οι Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ) και Χάρι Κέιν (Τότεναμ). Τα περισσότερα γκολ (11) σε φάση ομίλων έχει σημειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τη σεζόν 2015/2016 με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ένα χρόνο μετά ο Μέσι πέτυχε 10 τέρματα.

Αήττητοι προκρίθηκαν Άγιαξ και Μπάγερν

Η Μπάγερν κατάκτησε την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο του Champions League, μετά τη… χορταστική ισοπαλία (3-3) που απέσπασε από τον Άγιαξ στη «Johan Cruijff Arena» του Άμστερνταμ. Οι Βαυαροί άφησαν δεύτερο τον Αίαντα ύστερα από έναν αγώνα συνεχών ανατροπών και προκρίθηκαν αήττητοι, όπως και οι Ολλανδοί, στη φάση των «16».

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13΄ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά στη συνέχεια έπιασε… δουλειά ο Ντούσαν Τάντιτς. Ο Σέρβος άσος ισοφάρισε στο 61΄ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με πέναλτι στο 82΄, ενώ ο Άγιαξ έπαιζε με 10 παίκτες από το 67΄, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Κλεμέντ Τουρπάν στον Μαξιμίλιαν Βέμπερ.

Στο 75΄ την άγουσα προς τα αποδυτήρια πήρε και ο Τόμας Μίλερ, επίσης με απευθείας αποβολή, για να ισοφαρίσει στο 87΄ ο Λεβαντόσφκι από τα 11 βήματα. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν έγραψε το 2-3 στο 90ό λεπτό, αλλά ο αγώνας είχε ακόμη δρόμο, καθώς στις καθυστερήσεις ισοφάρισε ο Νίκολας Ταλιαφίκο.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Βόμπερ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ντε Μπέικ (78΄ Ντόλμπεργκ), Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (89΄ Χούντελααρ).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Σούλε, Γκναμπρί (62΄ Αλκάνταρα), Ριμπερί (71΄ Κομάν), Κίμιχ, Γκορέτσκα (89΄ Σάντσες), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments