Πολιτισμός

Μουσείο Ακρόπολης: Εορταστικό πρόγραμμα

Μουσείο Ακρόπολης: Εορταστικό πρόγραμμα
Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης με πολλές εορταστικές δράσεις

Παιδικά εργαστήρια από την ομάδα εκπαίδευσης του Μουσείου Ακρόπολης, χριστουγεννιάτικη μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, swing πρωτοχρονιάτικες μελωδίες από την μπάντα The Swingin’ Cats και αφηγήσεις παραμυθιών διοργανώνει τις γιορτές το Μουσείο Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

  • Παιδικό εργαστήριο «Eυχές και σύμβολα…» Αναζητώντας στις αίθουσες του Μουσείου σύμβολα για τις αναμνήσεις και τις ευχές, κατασκευάζουμε με αυτά κάρτες για το Μουσείο και τους δικούς μας. Για παιδιά 6-11 ετών / Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 414). Πέμπτη 27, Παρασκευή 28, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.
  • Παραμύθια για παιδιά από την Κάρμεν Ρουγγέρη, με συνοδεία κιθάρας στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του Μουσείου με θέα την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης. Για παιδιά 4-8 ετών. Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 414). Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ.
  • Μουσική στο Μουσείο: την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, το σύνολο «Χρόνος» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Μουσείου κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλον τον κόσμο. Συμμετέχουν: Νέλλη Οικονομίδου (βιολί), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα), Ήβη Παπαθανασίου (βιολοντσέλο), Κώστας Χάρδας (πιάνο) & Κώστας Σίσκος (κόρνο).

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, αντίστοιχα στο ισόγειο του Μουσείου, η κεφάτη γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats θα ερμηνεύσει διάσημες πρωτοχρονιάτικες αλλά και swing μελωδίες.

Συμμετέχουν: Εύα Τσάχρα (φωνή), Γιώργος Ζερβός (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Νίκος Σάλτας (πλήκτρα), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα) & Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments