Διεθνή

Ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας

Ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας
Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία εξέλεξε σήμερα τον Μητροπολίτη Μπελοτσερόφσκι Επιφάνιο επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας, σηματοδοτώντας μια ιστορική ρήξη με τη Ρωσία, κάτι που το Κίεβο θεωρεί απαραίτητο για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος του Πατριαρχείου Κιέβου, επελέγη επικεφαλής της νέας εκκλησίας.

O ηγέτης της νέας Εκκλησίας και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, απηύθυναν κοινό μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό, έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, στο Κίεβο.

«Σήμερα κερδίζουμε την πνευματική ανεξαρτησία μας, η οποία μπορεί να συγκριθεί με επίτευξη πολιτικής ανεξαρτησίας» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Η Ουκρανία κόβει τους δεσμούς που την συνδέουν με την Ρωσική Αυτοκρατορία και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει το κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Θυμίζουμε, ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας, στο οποίο μέχρι πρότινος υπαγόταν η Εκκλησία της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments