Ελλάδα

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον τηλεοπτικό σταθμό

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον τηλεοπτικό σταθμό
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο.

Βόμβα εξερράγη λίγα λεπτά μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, ωστόσο οι υλικές ζημίες που σημειώθηκαν είναι μεγάλες.

Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα από τους εργαζόμενους και όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ΑΝΤ1 και στην Zougla.gr και η περιοχή είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε χωρίς απόκρυψη, ειδοποίησε για το περιστατικό, ενώ τόνισε επιτακτικά πώς δεν πρόκειται για φάρσα δίνοντας περιθώριο 45 λεπτών μέχρι η βόμβα να σκάσει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η βόμβα αποτελούνταν από τουλάχιστον 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Το ωστικό κύμα εκτονώθηκε από τα χαμηλά προς τα ψηλά.

Δείτε την στιγμή της έκρηξης:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Γεροβασίλη – «Χτύπημα στην δημοκρατία»

Η Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης στον ΣΚΑΪ από την πρώτη κιόλας στιγμή και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό είπε:

«Είναι ένα γεγονός που τραυματίζει την δημοκρατία. Αλλά η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται. Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα και έχουν ληφθεί μέτρα και οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί».

«Ευτυχώς», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη «είναι μόνο μερικές υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, αυτό μας καθησυχάζει. Απεφεύχθη απ την έγκαιρη αντιμετώπιση της ΕΛΑΣ. Αυτό που πρέπει να μείνει είναι ότι η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και να σκέφτεται κανείς σοβαρά όταν αφήνει διαδρόμους για να περνούν φωνές της τρομοκρατίας και φασισμού».

Οι δηλώσεις της:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Σε μαύρη τσάντα ο μηχανισμός

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βόμβα βρίσκονταν μέσα σε μαύρη τσάντα που άγνωστος τοποθέτησε ανάμεσα στα καλλωπιστικά φυτά μεταξύ του δρόμου και του κτιρίου.

Η οδός Εθνάρχου Μακαρίου και στα δυο ρεύματα της καθώς και οι παράπλευρες οδοί παραμένουν αποκλεισμένες από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να σημειωθεί, ότι λίγη ώρα μετά, περίπου στις 04:00, το δρόμο μπροστά από το κανάλι έκλεισε και μία κλούβα των ΜΑΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments