Υγεία

Τα πιο ωφέλιμα φρούτα: Αυτά τα πέντε “απογειώνουν” την υγεία μας

Τα πιο ωφέλιμα φρούτα: Αυτά τα πέντε “απογειώνουν” την υγεία μας
Τα πιο ωφέλιμα φρούτα για την υγεία μας.

Τα φρούτα δίχως καμία αμφιβολία απογειώνουν την υγεία μας. Ωστόσο, πολλές φορές ρωτάμε ποια είναι τα πιο ωφέλημα;

Όπως και να έχει είναι απαραίτητα για την υγεία μας και ορισμένα από αυτά πρέπει να τα εντάξουμε στον διατροφολόγιό μας.

  • Αναλυτικά τα πιο ωφέλιμα φρούτα:

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα παρεξηγημένο φρούτο. Η στυφή του γεύση μας κάνει να το αποφεύγουμε. Η δράση του όμως είναι άκρως ευεργετική. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Τα γκρέιπφρουτ μπορούν να αποτρέψουν παθήσεις της καρδιάς, αλλά και κάποια είδη καρκίνου. Πλούσιο σε μαγγάνιο και φώσφορο.

Αντικαρκινικη δράση , αποκαθιστά το κατεστραμμένο DNA, μειώνει τη χοληστερίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όπως επίσης συμβάλλει και στη γρήγορη απώλεια κιλών.

Ακτινίδιο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, κάλιο αλλά και σε φλαβονοειδή.

Επίσης προστατεύει από το άσθμα και τις ασθένειες του αναπνευστικού. Καταπολεμά τις καρδιαγγειακές παθήσεις και έχει αντικαρκινική δράση. Βοηθάει στην καλύτερη πέψη και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα μάτια κι ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Αβοκάντο

Βρίσκεται στην πρώτη θέση του βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο θρεπτικό φρούτο κι όχι τυχαία: η δύναμη του αβοκάντο έγκειται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Το αβοκάντο είναι ιδανικό και για τα βρέφη, λόγω της μαλακιάς και γλυκιάς υφής του.

Παπάγια

Ιδιαίτερα ευεργετική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς το φυλλικό οξύ που βρίσκεται εν αφθονία στην παπάγια βοηθά την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου.

Είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, C, Ε και Κ. Η περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C και κάλιο είναι τρεις φορές υψηλότερη από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα.

Πεπόνι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, κάλιο και β-καροτίνη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του δυναμώνει την όραση και μας προστατεύει από τις οφθαλμολογικές παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments