Πολιτική

Βουλή: Αντιπαράθεση για τον διορισμό της της Βασιλικής Θάνου

Βουλή: Αντιπαράθεση για τον διορισμό της της Βασιλικής Θάνου
Βουλή: Μάκης Βορίδης και Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση.

Σκληρή αντιπαράθεση ξανά σήμερα στη Βουλή, αυτή τη φορά στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για το διορισμό της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μάκης Βορίδης και Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση για την πρωτοφανή, όπως χαρακτήρισαν απόπειρα της κυβέρνησης να εργαλειοποιήσει μια ακόμα ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους διορίζοντας την Βασιλική Θάνου -μέχρι σήμερα σύμβουλο του πρωθυπουργού- ως πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Θύελλα αντιδράσεων υπήρξε επίσης όταν ο Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να δώσει τα συγχαρητήριά του στη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού πριν καν υπάρξει έγκριση για τον διορισμό της, αλλά και όταν η ίδια η Βασιλική Θάνου απάντησε στην αντιπολίτευση ότι δεν θα μπορεί κανείς να την βγάλει από τη θέση που θα διοριστεί, παρά μόνο αν παραιτηθεί η ίδια.

Ο κ. Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι παραβιάζεται ο «πυρήνας» της ουδέτερης λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών και ξεκαθάρισε ότι «για την ΝΔ η συγκεκριμένη πρόταση είναι προκλητική, απαράδεκτη.

Υπονομεύει την ανεξαρτησία της αρχής. Γεννά ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της αρχής και λέμε από τώρα ότι ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση».

Ζήτημα αμεροληψίας έθεσε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ απευθυνόμενος προς την εκλεκτή του Μεγάρου Μαξίμου είπε: «Είστε πρώην Πρωθυπουργός. Επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Θα καταδεχθείτε με τέτοια πορεία να καταλάβετε τη θέση αυτή με αντιρρήσεις; Με ποια αντίληψη θα ασκήσετε τα καθήκοντά σας περί ερμηνείας του Δικαίου;».

Επιχειρώντας να αποκρούσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης για εργαλειοποίηση της ανεξάρτητης αρχής κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Προανήγγειλε «αναψηλάφηση υποθέσεων» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την ΝΔ «Τα έργα και οι ημέρες οι δικές σας δεν παραγράφονται. Εδώ είμαστε».

Να σημειωθεί ότι υπερ της κυρίας Θάνου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων. Καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments