Πολιτική

Προκαλεί η Αλβανία: Τα ακίνητα των Ελλήνων στη Χειμάρρα δεν ανήκουν σε ιδιώτες

Προκαλεί η Αλβανία: Τα ακίνητα των Ελλήνων στη Χειμάρρα δεν ανήκουν σε ιδιώτες
Προκαλεί η Αλβανία: Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, αναφέρθηκε σε δυσκολίες όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Προκαλεί η Αλβανία: Η απόφαση της Αλβανίας να προχωρήσει σε δήμευση περιουσιών Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα, με το επιχείρημα της τουριστικής ανάπτυξης έχει προκαλέσει ένταση στις ελληνοαλβανικέ σχέσεις.

Το θέμα έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης χθες στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα Τίρανα ότι με κυβέρνηση ΝΔ, η Αλβανία μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της, αν δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της μειονότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη: «Μην κάνετε τον τζάμπα μάγκα για την Αλβανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει σαφές μήνυμα:

Εάν δεν υπάρξει σεβασμός, δεν θα έχει ευρωπαϊκή πορεία η Αλβανία».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, μετά από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και είπε ότι πρόκειται για απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία.

Ειδικότερα, τόνισε, πως οι δηλώσεις Μητσοτάκη βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις και ότι τα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες.

Ο Μπουσάτι αναφέρθηκε σε δυσκολίες όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Σερβία έχουν θέσεις σαν γρανίτη και ότι οι δύο χώρες για τα θέματα που ενδιαφέρουν την Αλβανία, τηρούν την ίδια στάση.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξε επιβράδυνση του διαλόγου με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική παρά συγκεκριμένες ενέργειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments