Πολιτική

Παπαδημούλης προς ΕΕ: “Υπάρχει πολιτική βούληση για την προστασία των Ευρωπαίων καταθετών;”

Παπαδημούλης προς ΕΕ: “Υπάρχει πολιτική βούληση για την προστασία των Ευρωπαίων καταθετών;”
Παπαδημούλης προς ΕΕ: Στην ερώτησή του αναφέρει ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ της 4/12/2018 ουσιαστικά «ακύρωσε την πρόταση και το χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για το EDIS».

Παπαδημούλης προς ΕΕ: «Για καθυστερήσεις και στοχευμένη αποδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασφάλισης Καταθέσεων (EDIS), από κράτη-μέλη και τραπεζικές ενώσεις, κυρίως της Γερμανίας και της Ολλανδίας» κάνει λόγο σε ερώτηση προς την Κομισιόν, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ecofin, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ της 4/12/2018 ουσιαστικά «ακύρωσε την πρόταση και το χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για το EDIS», υπογραμμίζοντας πως «τίποτα δεν θα συμβεί σε αυτόν τον κρίσιμο πυλώνα της τραπεζικής ένωσης το επόμενο διάστημα και ουσιαστικά το EDIS θα παραμείνει στις “ελληνικές καλένδες” μέχρι νεωτέρας».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά την Κομισιόν «ποια είναι συγκεκριμένα η “περισσότερη δουλειά που χρειάζεται για το EDIS, προτού μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε έναν χάρτη πορείας για την έναρξη των πολιτικών διαπραγματεύσεων”, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, κ. Σεντένο, δεδομένου ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος».

Ερωτά τέλος αν υπάρχει ακόμη πολιτική βούληση εκ μέρους των θεσμών για την προστασία των Ευρωπαίων καταθετών, αλλά και αν η Κομισιόν «θεωρεί ακόμα την πρόταση της Επιτροπής της 24/11/2015 για το EDIS, ως την βάση των διαπραγματεύσεων και της εργασίας της ομάδας υψηλού επίπεδου για την έκθεση που θα εκπονήσει τον Ιούνιο του 2019».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments