Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης 2019: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Πότε θα δοθεί

Επίδομα θέρμανσης 2019: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Πότε θα δοθεί
Το υπουργείο Οικονοµικών εξετάζει µια σειρά σεναρίων για το επίδομα θέρμανσης 2019.

Το υπουργείο Οικονοµικών εξετάζει µια σειρά σεναρίων για το επίδομα θέρμανσης 2019.

Το πρώτο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει τον διπλασιασµό του κονδυλίου του επιδόµατος πετρελαίου θέρµανσης.

Η άλλη επιλογή που εξετάζεται είναι η αύξηση του ποσού της επιδότησης για όλα τα νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδοµα από τα 12,5 λεπτά ανά λίτρο στα 15 ή 16 λεπτά ανά λίτρο.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει τον διπλασιασµό του ποσού της επιδότησης για την πρώτη ζώνη, δηλαδή από τα 12,5 λεπτά στα 25 λεπτά ανά λίτρο. Με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης πρόκειται να ανοίξει και η εφαρµογή για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόµατος θέρµανσης.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ το έξτρα επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 15 εκατ. ευρώ θα χορηγηθεί στους περσινούς δικαιούχους από το υπερπλεόνασμα.

Το νέο αυξημένο επίδομα θέρμανσης θα ανέλθει:

– Στις περιοχές της ζώνης Α΄, μεταξύ 3,75 και 5 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (25 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο) – Στις περιοχές της ζώνης Β΄, μεταξύ 2,25 και 3 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (15 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο) – Στις περιοχές της ζώνης Γ΄, μεταξύ 1,20 και 1,60 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (8 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο) – Στις περιοχές της ζώνης Δ΄, μεταξύ 0,75 και 1 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (5 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο)

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης

Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή οι πολίτες πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην σελίδα Επίδομα πετρελαίου η οποία ανοίγει με τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών.

Εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε:

1. Τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η. 2. Αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία. 3. Αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη. 4. Τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα. 5. Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους 6. Επιλέγετε υποβολή αίτησης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments