Ελλάδα

Βόμβα στο Κολωνάκι: “Πρόβα” για μεγαλύτερο χτύπημα βλέπουν οι Αρχές (pics&vids)

Βόμβα στο Κολωνάκι: “Πρόβα” για μεγαλύτερο χτύπημα βλέπουν οι Αρχές (pics&vids)
Μεγάλος ο προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς η βόμβα στο Κολωνάκι εξερράγη χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Βόμβα στο Κολωνάκι: Στα ίχνη του δράστη ή των δραστών του χτυπήματος που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 27/12 στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι προσπαθούν να φτάσουν οι Αστυνομικές Αρχές.

Πλέον οι έρευνες στρέφονται αποκλειστικά στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να γίνει γνωστό πως έφτασε η βόμβα στην είσοδο του Ιερού Ναού.

Ωστόσο, αυτό που συνεχίζει να δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό είναι το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, κάτι που ίσως δείχνει πως αυτός ή αυτοί που βρίσκονταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση ήθελαν θύματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά «δείχνει» πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες, οι οποίοι έκαναν… πρόβα για ένα επόμενο χτύπημα.

Μάλιστα, οι Αρχές δεν φαίνεται να αποκλείουν το σενάριο να βρισκόμαστε μπροστά στην εμφάνιση μίας νέας γενιάς τρομοκρατών, κάτι που προκύπτει και από τη τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου «Μολότοφ» και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας όπως συνηθίζεται.

https://www.youtube.com/watch?v=AAB-LW170v8

Βόμβα στο Κολωνάκι: Το χρονικό του χτυπήματος

Η έκρηξη της βόμβας στο Κολωνάκι σημειώθηκε στις 7:00 το πρωί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά 34 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε ένα μεταλλικό κουτί έξω από το ναό. Το κουτί έγινε αντιληπτό από τον νεωκόρο, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές.

Λίγα λεπτά μετά άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ κατέφθασαν στο σημείο και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται, ευτυχώς όχι σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η στιγμή που σκάει η βόμβα στο Κολωνάκι

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει την στιγμή της έκρηξης από την βόμβα στο Κολωνάκι.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments