Διεθνή

Τζεφ Μπέζος: Πού θέλει να ξοδέψει την αμύθητη περιουσία του;

Τζεφ Μπέζος: Πού θέλει να ξοδέψει την αμύθητη περιουσία του;
Αυτό είναι το όνειρο που έχει ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Τζεφ Μπέζος.

Ο Τζέφρυ Μπέζος, γνωστός ως Τζεφ Μπέζος, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής, επιστήμονας της πληροφορικής και φιλάνθρωπος.

Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου.

Ταυτόχρονα, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 156 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πού όμως σκοπεύει να ξοδέψει ολόκληρο τον πλούτο του; Σύμφωνα με το economistas.gr, ο Μπέζος θέλει να χρησιμοποιήσει όλο τον πλούτο του για να χρηματοδοτήσει την εξερεύνηση του διαστήματος.

Μάλιστα, το 2013 ο Μπέζος χρηματοδότησε και ηγήθηκε της αποστολής για να ανασύρουν μια από τις μηχανές του Apollo 12 από τον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, όπου μετά από αίτημα του, η NASA δώρισε στο Μουσείο Αεροναυτιλίας του Σιάτλ.

Εκτός αυτού, στις αρχές του 2018 ο χρηματοδότησε επίσης με 42 εκατ. δολάρια το ρολόι των 10.000 ετών που θα συμβολίζει τον ατελείωτο στοχασμό, μέσω του Long Now Foundation.

Το πάθος του ακόμα για την εξερεύνηση του διαστήματος το αντιλαμβανόμαστε και από το γεγονός, ότι ρευστοποιεί κάθε χρόνο 1 δισ δολάρια μετοχών Amazon για να αναβαθμίσει το σχέδιο του που στόχο έχει να ενισχύσει τα σχέδια της ανθρωπότητας για διαστημικά ταξίδια και την δημιουργία αποικιών στο ηλιακό μας σύστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments