Άποψη

Αλέφαντος: Άσε μας ρε Τσίπρα – Κανέναν από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

Αλέφαντος: Άσε μας ρε Τσίπρα – Κανέναν από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!
Ο Νίκος Αλέφαντος κάνει... ποδαρικό για το 2019 στο blog του στο pagenews.gr και μιλάει για πολιτική, για Τσίπρα, Μητσοτάκη και ΠΑΣΟΚ, ενώ αναλύει τον ΠΑΟΚ και τους παίκτες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Ο… πρωτοχρονιάτικος Νίκος Αλέφαντος, μέσω του blog του στο pagenews.gr, αναλύει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, κάνει πρόβλεψη για τις εκλογές που έρχονται, μιλάει για Τσίπρα, Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αφήνει το ποδόσφαιρο. Και σε αυτό υπάρχει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Μέσι, Κριστιάνο και Μαραντόνα.

Πολύχρονοι όλοι σας και να προχωράμε ωραία. 2019 λοιπόν. Άλλη μια πρωτοχρονιά. Έχω δει τόσες πολλές. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου με ποδόσφαιρο. Είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Ποδόσφαιρο δώσε μου και πάρε μου την ψυχή. Και τα τελευταία χρόνια βλέποντας ομάδες στο εξωτερικό κυρίως.

Διάβασα μια συνέντευξη του Ρότσα στο ΦΩΣ για τον Σολδάνο και είπε ότι ο Μαραντόνα ήταν ανώτερος από τον Μέσι γιατί είναι ο τελευταίος άνθρωπος που έκανε το λαό της Αργεντινής να χαμογελάει και ότι από το 1986 ο λαός της Αργεντινής παίρνει μόνο λύπες. Δεν ξέρω τι κάνει ο λαός της Αργεντινής, εγώ ξέρω ότι ο Μέσι και ο Ρονάλντο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι και οι δύο ανώτεροι από τον Μαραντόνα!

Ο Μαραντόνα έκανε ένα μεγάλο Μουντιάλ το 1986, έπαιξε και 2-3 χρόνια μπάλα υψηλού επιπέδου στην Ιταλία, και αυτό ήταν. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο είναι βιονικοί, παίζουν 10 χρόνια στο τοπ, ο Μέσι παραμένει ακόμα δέκα χρόνια μετά ο κορυφαίος στον κόσμο. Είναι ανώτερος από τον Μαραντόνα.

Το 2019 δεν βλέπω συγκλονιστικές αλλαγές για την Ελλάδα. Τα συνηθισμένα βλέπω, μία ίδια κατάσταση. Δεν θα υπάρξουν κοσμογονικές αλλαγές. Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε έτσι για χρόνια. Πολύς κόσμος περιμένει τις εκλογές, αλλά τι να αλλάξουνε και αυτές.

Εγώ πιστεύω ότι ο Τσίπρας δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει, το μόνο που θα παιχτεί είναι η αυτοδυναμία. Δύσκολο το βλέπω για τον Μητσοτάκη να την πάρει. Και εκεί θα πάμε σε αναζήτηση συμμαχιών. Με ποιον να συμμαχήσει; Με το ΠΑΣΟΚ; Δύσκολο. Θα είναι δύσκολο και για τον Μητσοτάκη και για το ΠΑΣΟΚ. Για το ΠΑΣΟΚ θα είναι καταδίκη, θα βυθιστεί πιο χαμηλά. Για τον Μητσοτάκη επίσης θα είναι βαρίδι. Γιατί το ΠΑΣΟΚ για να μη βυθιστεί, θα του πατάει φρένο. Και δεν θα μπορεί να κυβερνήσει όπως θέλει. Θα πρέπει να πάει σε συνθηκολόγηση.

Για τους Τούρκους που συζητάει ο κόσμος, εγώ δεν ανησυχώ. Γιατί να μας την πέσουν; Τολμάνε; Δεν το έχουν κάνει τόσα χρόνια. Ξέρουν ότι δεν τους παίρνει. Πρώτον, μπορεί να πάθουν καμιά νίλα και να ξεφτιλιστούν. Δεύτερον, ό,τι και να γίνει θα σταματήσει γρήγορα. Εμείς έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση από πίσω και μια Αμερική. Αυτοί τι έχουν. Δεν έχουν συμφέρον να πάνε σε πόλεμο με την Ελλάδα. Πώς να επιτεθούν στην Ελλάδα; Έχει πολλά αβαντάζ ως αμυνόμενη η Ελλάδα. Θα πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι.

Στην προηγούμενη στήλη είχα αναλύσει τον Ολυμπιακό, τι χρειάζεται. Σήμερα θα πω για τον ΠΑΟΚ. Είναι σταθερός ο ΠΑΟΚ, δεν θέλει πολλά πράγματα. Μην περιμένετε ωραία μπάλα, αυτοί πάνε να πάρουν τον τίτλο ύστερα από 34 χρόνια. Δεν τους νοιάζει η μπάλα και καλά κάνουν. Ο ΠΑΟΚ έχει καλά σέντερ μπακ, έχει καλό σέντερ φορ, έχει τα βασικά. Και μπακ δεν έχει άσχημα και χαφ το παλεύουν. Είναι θέμα προπονητή για εμένα αν θα συνεχίσει να παίρνει τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ. Από τον προπονητή θα εξαρτηθεί.

Ο Ολυμπιακός θα τον κυνηγήσει τον ΠΑΟΚ, είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται πλήρως το πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνει πολλές γκέλες για να το χάσει. Έχει και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αν θα ήθελα έναν παίκτη από τον ΠΑΟΚ, θα ήταν μόνο ο Πρίγιοβιτς για τον Ολυμπιακό. Κανέναν άλλο. Όπως και από την ΑΕΚ, κανέναν δεν θα έπαιρνα. Και από τον Παναθηναϊκό. Κανέναν. Για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό θα τα πω στην επόμενη στήλη. Και για τον Ατρόμητο.

Ο Νίκος Αλέφαντος και όλα του τα άρθρα με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments