Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Παρασκευής: Έκτακτη ανακοίνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου (vid)

Πρόγνωση καιρού Παρασκευής: Έκτακτη ανακοίνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου (vid)
Πρόγνωση καιρού Παρασκευής: Έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρές χιονοπτώσεις.

Πρόγνωση καιρού Παρασκευής: Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω της σελίδας του στο Facebook, έβγαλε έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρές χιονοπτώσεις που αναμένονται την Παρασκευή σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Ο παρουσιαστής καιρού εστιάζει κυρίως στα προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς θα πέφτει πυκνό χιόνι και οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω απ’ το μηδέν.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

“Φίλες και φίλοι! ΠΡΟΣΟΧΗ! Κατά διαστήματα ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας αλλά κυρίως της Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την ομορφιά που θα δώσει το χιόνι μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα στις μετακινήσεις ειδικά όταν πέφτει πυκνό με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όπως αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας ..

Διατάξεις σαν κι αν αυτές που περιμένουμε αύριο και που δείχνουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στο παρελθόν έχουν δώσει αρκετά εκατοστά φρέσκου χιονιού στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές και μέσα και στη Θεσσαλονίκη (φυσικά όσο πιο ψηλά στη πόλη τόσο περισσότερα θα είναι αυτά) με την Χαλκιδική να βρίσκεστε στο στόχαστρο ακόμα και για ακραίες καιρικές συνθήκες χιονόπτωσης – χιονοστρωσης απο τις πρωινές – προμεσημβρινές ώρες μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου ακόμα και στα νότια παραθαλάσσια τμήματά της..

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω εγκαίρως.Με εκτίμηση”

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία

Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη Φλώρινα και την Κοζάνη αυτή την ώρα η θερμοκρασία είναι -4 βαθμούς Κελσίου, στα Γρεβενά και το Βελβεντό Κοζάνης -1, στο Κιλκίς 0, στη Νάουσα 1 και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 2.

Στη Θεσσαλονίκη κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου και Μελισοχωρίου-Ωραιοκάστρου, ενώ στην Πέλλα κλειστοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Στο αεροδρόμιο “ Μακεδονία”, συνολικά 11 πτήσεις χρειάστηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια, λόγω χαμηλής νέφωσης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, το προσωπικό του αεροδρομίου είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη χιονόπτωση.

Mε αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Θεσ/νίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, στην εθνική οδό Κατερίνης-Ελασσόνας.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Φλώρινας, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού στη Φλώρινα.

Στην Καστοριά και στην Κοζάνη αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ακόμη, αλυσίδες χρειάζονται στις εθνικές οδούς Κοζάνης – Ιωαννίνων, Κοζάνης – Φλώρινας και Κοζάνης – Λάρισας.

Ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Κοζάνη προς Βέροια, όπου ακινητοποιήθηκε νταλίκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments