Υγεία

Junk Food: Η ασθένεια που αυξήθηκε από την κατανάλωσή του

Junk Food: Η ασθένεια που αυξήθηκε από την κατανάλωσή του
Το Junk Food είναι... πεντανόστιμο, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό!

Το Junk Food είναι μια συνήθεια που εφόσον τη μάθεις, δύσκολα μπορείς να την αφήσεις.

Σύμφωνα με έρευνες, σε εβδομαδιαία βάση, η κατανάλωση junk food ανέρχεται σε 3 φορές, ενώ ένα ποσοστό 9% τρέφεται αποκλειστικά με τέτοιο φαγητό.

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού η υγεία επηρεάζεται σημαντικά. Και μάλιστα πολλές φορές τα ευρήματα είναι… σοκαριστικά.

Αυξητική τάση – και μάλιστα σε νέους – εμφανίζει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας ο καρκίνος τους παγκρέατος καίι όπως δείχνουν οι έρευνες ευθύνεται και το junk food.

Mε βάση και τα ευρήματα πρόσφατων μελετών, η αύξηση αποδίδεται στο πρόχειρο φαγητό, (junk food), συνήθεια που γίνεται τρόπος ζωής για πολλούς στην εφηβεία και τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους.

Ο ρυθμός εμφάνισής του καρκίνου αυτού αυξάνεται, με περισσότερους από 1.000 ασθενείς να διαγιγνώσκονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες μορφές καρκίνου και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο απειλητικών, κυρίως λόγω της καθυστερημένης διάγνωσής του, που δυσχεραίνει τη θεραπευτική του αντιμετώπιση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments