Διεθνή

Τραγωδία στην Πολωνία: Πέντε νεκροί σε “escape room” – Δεν μπορούσαν να βγουν από πουθενά

Τραγωδία στην Πολωνία: Πέντε νεκροί σε “escape room” – Δεν μπορούσαν να βγουν από πουθενά
Ανείπωτη τραγωδία σε "escape room" στην Πολωνία.

Άσχημο παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα για πέντε ανθρώπους στην Πολωνία που είχαν πάει για να διασκεδάσουν σε “escape room“. Συγκεκριμένα, πέντε γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στον χώρο τον οποίο βρίσκονταν.

«Οι νεκροί είναι όλες γυναίκες. Ένας άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας» δήλωσε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κοστζαλίν (στο βόρειο τμήμα της χώρας), Τομάζ Κουμπιάκ.

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 17.15 τοπική ώρα (18.15 ώρα Ελλάδας), ενώ η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο συνεχιζόταν μία ώρα μετά, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο Τύπου, ο οποίος δεν έδωσε ωστόσο κάποια πληροφορία για τα αίτια της τραγωδίας.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ενημερώσει τι γίνεται σε περίπτωση που συμβεί κάτι έκτακτο με αποτέλεσμα οι πέντε γυναίκες να βρουν τραγικό θάνατο.

Τα escape rooms ή αλλιώς δωμάτια απόδρασης είναι ζωντανά παιχνίδια γρίφων, τα οποία παίζονται από δυάδες ή ομάδες παικτών, όπου συνήθως οι παίκτες βρίσκονται πραγματικά κλειδωμένοι σε ένα ή και περισσότερα δωμάτια.

Στόχος είναι η ομάδα να αποδράσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, λύνοντας μία σειρά από γρίφους ή αποστολές. Το χρονικό διάστημα ποικίλλει και κυμαίνεται από 60 λεπτά μέχρι και 3 ώρες.

Τα θέματα στα δωμάτια απόδρασης συνήθως είναι σε φανταστικές τοποθεσίες, όπως κελιά φυλακής, διαστημόπλοια, στοιχειωμένα σπίτια ή ακόμα και μαγεμένα δάση.

Μετά λοιπόν από το φρικτό περιστατικό είναι χρέος όλων των ιδιοκτητών να αναθεωρήσουν τους κανόνες ασφαλείας και καθώς είναι ανεπίτρεπτο να βάζει κανείς παίκτης την ζωή του σε κίνδυν σε περίπτωση που συμβεί κάτι εκτός προγράμματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments