Πολιτική

ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Διχασμός από βουλευτές του κόμματος

ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Διχασμός από βουλευτές του κόμματος
ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ηχηρές διαφοροποιήσεις από βουλευτές του κόμματος.

ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Αποστάσεις από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών παίρνουν βουλευτές του κόμματος.

ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Διαφοροποίηση από τη Χρυσοβελώνη

Η πρώτη διαφοροποίηση ήρθε από τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών.

Σε ερώτηση για το αν έχει συζητήσει με τον Πάνο Καμμένο το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η κ. Χρυσοβελώνη απάντησε:

«Όχι δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη.

Καταρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω.

Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό», είπε και πρόσθεσε:

«Θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς.

Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά επανέλαβε κάτι που είχε ήδη ειπωθεί.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν θα συμβάλω στο να πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την έδρα του.

Βόμβα Κατσίκη: Θα φύγουμε από την κυβέρνηση πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε πως το κόμμα θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και θα φύγει από την κυβέρνηση.

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τι προτίθενται να κάνουν οι ΑΝΕΛ στην περίπτωση αυτή, ο Κώστας Κατσίκης απάντησε πως «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό, απάντησε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα τη δώσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments