Καιρός

Κακοκαιρία “Τηλέμαχος”: Τα χιόνια έφεραν προβλήματα – Χάρτες για την εξέλιξη του καιρού

Κακοκαιρία “Τηλέμαχος”: Τα χιόνια έφεραν προβλήματα – Χάρτες για την εξέλιξη του καιρού
Η κακοκαιρία "Τηλέμαχος" βάζει στην κατάψυξη όλη τη χώρα, αφού χιόνια έπεσαν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Η κακοκαιρία “Τηλέμαχος” ξημέρωσε αρκετές περιοχές της χώρας στα λευκά, ωστόσο το χιόνι έφερε μαζί του και αρκετά προβλήματα με την τροχαία, την περιφέρεια και τους δήμους, να λαμβάνουν μέτρα για προστασία των πολιτών.

Ειδικότερα τα Βόρεια Προάστια της Αττικής είχαν την… τιμητική τους, αφού καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας (07/01/19) δεν σταμάτησε η πυκνή χιονόπτωση που γρήγορα “σκέπασε” περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Πεντέλη και η Κηφισιά.

Μάλιστα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην Αθήνα που σπάνια βλέπουμε χιονισμένη.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, σήμερα (08/01) τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Διαβάστε περισσότερα.

Στα βόρεια προάστια, από τις 06:00 το πρωί υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ με δυσκολία γίνεται και η κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Κακοκαιρία “Τηλέμαχος”¨: Τα μέτρα της Τροχαίας

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας στις 10 το πρωί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του καταστήματος “Ζυγός” ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, (από ώρα 00:05).
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • 6η χ/θ Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα περιοχή Μάνδρας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του «Γηπέδου» έως την περιοχή Ανατολή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επί της Λ. Χασιάς, από το ύψος του καταστήματος “Αβράμης”, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, (από ώρα 00:10).
  • Περιοχή Καλοπούλα ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό, (από ώρα 00:50)

Όπως μάλιστα ενημερώνει η Τροχαία οι μετακινήσεις καλό θα ήταν να αποφεύγονται, ωστόσο όσοι επιλέξουν να βγουν στους δρόμους θα πρέπει να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους μικρούς δρόμους -στα βόρεια προάστια κυρίως- καθώς δεν έχουν καθαριστεί εξ’ ολοκλήρου.

  • Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Τα προβλήματα από τον Τηλέμαχο

Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (08/01/) εξαιτίας των χιονοπτώσεων έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και ο δρόμος προς Υμηττό.

Αναλυτικότερα:

  • στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, διακόπηκε περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Περίπου στις 08:00 η Τροχαία ενημέρωσε ότι σταδιακά άρχισε ξανά η κυκλοφορία αλλά με χαμηλές ταχύτητες.
  • στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή. Πλέον η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.
  • επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στην λεωφόρο Χασιάς.

Η πρόγνωση του καιρού σήμερα

Σταδιακά, ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει και από το πρωί τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν σημαντικά σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

  • Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία «Τηλέμαχος»
  • Το βαρομετρικό χαμηλό το μεσημέρι της Τρίτης
  • Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες της Τρίτης
  • Εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης 

Ο καιρός αύριο Τετάρτη (09/01/2019)

Νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Info: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σαρώνουν την χώρα, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορείτε να ανατρέξετε για οδηγίες αυτοπροστασίας στην  ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), ενώ για ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές κυκλοφορίας και συμβουλές οδικής ασφαλείας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr).

Αναλυτικά όλα τα νέα για την εξέλιξη του καιρού στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr με ένα κλικ, εδώ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments