Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας συνεχάρη τον Ζάεφ

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας συνεχάρη τον Ζάεφ
Ο Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την σκοπιανή Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπέρ των αλλαγών τάχθηκαν 81 βουλευτές από τους 120, καλύπτοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια: Το… μπαλάκι στην Αθήνα και το μέλλον της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου

Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, πλέον το «παιχνίδι» μεταφέρεται στην ελληνική πλευρά.

Έτσι, τις επόμενες μέρες αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της συγκυβέρνησης, καθώς σήμερα (11/1/19) ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε πως ήταν σε… στάση αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό στα Σκόπια.

Το τοπίο λοιπόν στα Σκόπια μετά την κύρωση της Συμφωνίας είναι πιο καθαρό από ποτέ και έτσι περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Αμύνης, αλλά και πότε θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη, περιβόητη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments