Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Όχι των ΑΝΕΛ σε ψήφο εμπιστοσύνης

Πάνος Καμμένος: Όχι των ΑΝΕΛ σε ψήφο εμπιστοσύνης
Πάνος Καμμένος: Αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης παραδίνουμε το όνομα της Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, έκανε γνωστό κατά την συνέντευξη Τύπου «πως τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβνέρνηση, εμείς λέμε όχι. Κι όσοι μείνουμε».

Ο  Πάνος Καμμένος διαμήνυσε πως όσοι δεν ακολουθήσουν την γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα διαγραφούν.

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ

Οι ΑΝΕΛ είμαστε ένα Κίνημα Πολιτών που ξεκίνησε το 2012. Ξεκινήσαμε από ένα «ΌΧΙ» που είπα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του δεύτερου Μνημονίου και όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας μέχρι τότε τις θέσεις του Κώστα Καραμανλή.

Το Κίνημά μας δεν είχε τις στενές ιδεολογικές δομές του χθες, ήταν πολίτες από όλους τους χώρους, πατριώτες χωρίς κομματική ταυτότητα, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη ροή της χώρας.

Το 2012 πήραμε 11% και αυτό σήμανε την αρχή του πολέμου.

Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει δεχθεί τόσο πόλεμο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Βουλευτές έφυγαν χωρίς αιτία και εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη.

Κανένας από τους 37 που έφυγαν δεν είναι ούτε δημοτικός σύμβουλος. Κάποιοι άλλοι βρήκαν το «μαγικό ραβδί» και εξασφάλισαν το μέλλον τους.

Μία από τις θέσεις που αδιαμφισβήτητα που πήραμε στο πρώτο συνέδριο ήταν να μην παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Αυτή την εντολή καλούμαστε σήμερα να εκτελέσουμε ως λαϊκή εντολή.

Σήμερα ανακοίνωσα ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση την οποία πονάμε, μία κυβέρνηση που είδαμε για πρώτη φορά να συγκρούεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Εάν εμείς δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, θα είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Εμείς θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τη λαϊκή εντολή.

Λέμε «ΟΧΙ» στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά την τελευταία ΚΟ η μόνη διαφωνία που υπήρξε ήταν αυτή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα.

Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την θετική τους ψήφο θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ.

Προς τιμήν του ο Κώστας Ζουράρις είπε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

«Τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Η ΝΔ στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

Περισσότερα