Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Ψήφος εμπιστοσύνης: Ο Θεοδωράκης πιέζει τον Δανέλλη να μην τη δώσει στον Τσίπρα
Ψήφος εμπιστοσύνης: Ο Θεοδωράκης πιέζει τον Δανέλλη να μην τη δώσει στον Τσίπρα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα κόμματα εν όψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης για την ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. Μετά τις σημερινές δηλώσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ για στήριξη στην κυβέρνηση (Κουντουρά και Κόκκαλης) με αποτέλεσμα τη διαγραφή τους από τον Πάνο Καμμένο, έρχονται οι πληροφορίες από το «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη σχετικά με τον Σπύρο Δανέλλη.

Ο τελευταίος είναι ο 151ος στο… μέτρημα του Τσίπρα που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και επί της ουσίας εκείνος που δεν θα «ρίξει» την κυβέρνηση.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια στο Ποτάμι να πεισθεί ο Δανέλλης να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις του.

Για σήμερα έχει κλειστεί ραντεβού του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη με τον βουλευτή ώστε να πεισθεί να ακολουθήσει τη γραμμή του Ποταμιού: όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατά συνείδηση ψήφο στις Πρέσπες. Για την εξέλιξη αυτή είχε προϊδεάσει το πρωί ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο πρωινό του ΟΡΕΝ:

Μαυρωτάς: «Θα πρέπει να σκεφτεί ο Σπύρος Δανέλλης ότι πιθανόν αυτό κάπως να επηρεάσει και τους υπόλοιπους στη συμφωνία» (σ.σ.: η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης).

Ερώτηση: Θα εξαρτηθεί η στάση σας στη συμφωνία από το τι θα πράξει ο Δανέλλης στην εμπιστοσύνη;

Μαυρωτάς: «Τα μήνυματα που έχουμε από τη βάση αυτά είναι, τώρα το τι θα αποφασίσουμε εμείς είναι κάτι άλλο».

Ερώτηση: «Αν ο Δανέλλης αποτελέσει σωσίβιο, θα αναθεωρήσετε τη στάση σας για τη συμφωνία;».

Μαυρωτάς: «Αυτό είναι πολύ πιθανό».

Οι δηλώσεις αυτές του Γιώργου Μαυρωτά αποτελούν «βόμβα» γιατί ο Σπύρος Δανέλλης είναι η 151η ψήφος που διαθέτει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας για να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Τετάρτης, για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Είναι άγνωστο αν ο πρωθυπουργός διαθέτει άλλες εφεδρείες για την 151η ψήφο, σε περίπτωση που ο Σπύρος Δανέλλης πεισθεί να ψηφίσει αρνητικά την Τετάρτη, ή να απέχει.

Ετικέτες: 
2019