Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη
Ψήφος εμπιστοσύνης: Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ανέβηκε λίγο μετά τις 16:00 στο βήμα της Βουλής.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση κατά την οποία τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Δείτε την ομιλία του Βασίλη Λεβέντη (Μεταδόθηκε LIVE και μέσα από τη σελίδα του pagenews.gr στο Facebook)

Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη

Η κυβέρνηση τώρα τελευταία αναπτύσσει μια θεωρία ότι σχεδιάζει καλά νομοσχέδια.

Επί 4 χρόνια ξεζουμίζαμε έναν λαό για να του παράσχουμε τώρα φιλί ζωής;

Αυτό που συμβαίνει είναι ξήλωμα του πουλόβερ.

Αλλά δεν είναι τίμιο απέναντι στην κοινωνία επί 4 χρόνια να την γδύνεις και στο τέλος να έρχεσαι ψηφοθηρικά και να δίνεις.

Στο θέμα της ΠΓΔΜ απορώ με τον κ. Καμμένο, στ’ αλήθεια πίστευε ότι ο Ζάεφ δεν θα έβρισκε τους βουλευτές που χρειαζόταν, με τόσους πάνω από το κεφάλι του;

Όταν έφυγε ο βουλευτής Καρράς, μου είχε πει ο κ.Τσίπρας “σου παίρνουν τους βουλευτές, δεν είναι ωραίο”. Και μετά πήρε την κα Μεγαλοοικονόμου.

Μίλησα για μειοδοσία. Ο Τσίπρας θεωρεί, λένε, ότι στα Βαλκάνια η Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλο ρόλο.

Θα κάνουν τις δουλίτσες τους οι ΗΠΑ και όταν υλοποιήσουν το σχέδιό τους για το μεγάλο Αιγαίο, ο Τσίπρας θα έχει ψηφίσει.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι είναι συνένοχος, ενώ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «συνδέθηκαν δυο κόμματα να φτιάξουν μία κυβέρνηση και ο ένας κλέβει τους βουλευτές του άλλου».

Περιμένω από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει την θέση της για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Δεν κατεβαίνει ο κόσμος στα συλλαλητήρια για τη γλώσσα, για το όνομα κατεβαίνει.

Επίσης, επιτέθηκε και στην άλλοτε βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε: «Να χαίρεστε την 151η βουλευτή σας».

Κατηγόρησε, δε, την ίδια τη βουλευτή για αχαριστία καθώς, όπως είπε, εξελέγη με λίστα με την Ένωση Κεντρώων και μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα».

«Άλλη μία φορά εξαπατούν την Ελλάδα Αμερικανοί και Γερμανοί και θα είναι πολύ αργά για την Ελλάδα και τη Μακεδονία, που είναι ό,τι ιερότερο έχει η χώρα», είπε.

Επίσης, επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι το όνομα έχει μικρή σημασία.

«Το όνομα είναι το όχημα και το δίνετε. Ξεκαθαρίστε τη στάση σας αφού θέλετε να κυβερνήσετε αύριο. Είναι ντροπή να μην ξέρει η Ελλάδα τι στάση θα τηρήσετε».

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι «αυτή η Βουλή είναι καλό να τερματίσει το συντομότερο τον βίο της γιατί έχει συνδεθεί με μεταγραφές, υστερόβουλες δημοσκοπήσεις και μετακινήσεις βουλευτών» και επιτέθηκε στη Ν.Δ., λέγοντας ότι θα είναι χειρότερη κυβέρνηση από την παλαιότερη.

Ένταση μεταξύ Λεβέντη – Μεγαλοοικονόμου

Ένταση δημιουργήθηκε την ώρα που μιλούσε ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος έκανε λόγο για προδότες του κόμματός του οι οποίοι τώρα στηρίζουν το “151” που ψάχνει ο Τσίπρας.

Εκεί η Τίνα Μεγαλοοικονόμου (προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων, πλέον ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) αντέδρασε, με τον Βασίλη Λεβέντη να καταφέρεται προσωπικά εναντίον της.

Εκεί ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος αντέδρασε, με τον Βασίλη Λεβέντη να κλείνει την… διαμάχη του με την κ. Μεγαλοοικονόμου λέγοντας “να την χαίρεστε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments