Πολιτική

Σπύρος Δανέλλης: Ο 151ος του Τσίπρα που “διαλύει” το Ποτάμι

Σπύρος Δανέλλης: Ο 151ος του Τσίπρα που “διαλύει” το Ποτάμι
Ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε στο "τελεσίγραφο" του Σταύρου Θεοδωράκη. "Πονοκέφαλος" στο Ποτάμι για το μέλλον του κόμματος, αλλά και για την στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

O Σπύρος Δανέλλης χθες (14/1/19) ουσιαστικά επιβεβαίωσε και επίσημα αυτό που ήδη λίγο πολύ γνωρίζαμε, ότι δηλαδή θα δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Δανέλλης είναι λοιπόν ο 151ος βουλευτής που την ερχόμενη Τετάρτη (16/1/19) θα πει το “ναι” στην ψηφοφορία της Βουλής για το εάν στηρίζει την κυβέρνηση. Θυμίζουμε, ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό την στάση του.

Μάλιστα, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής ο κ. Δανέλλης είχε εκθειάσει τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας με θερμά λόγια για το κόμμα  εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Όλα ξεκίνησαν από εκείνη την ημέρα, ενώ την αμέσως επόμενη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έκανε σαφές πως η υπομονή του εξαντλείται, ζητώντας άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση από τον βουλευτή του.

Θυμίζουμε, ότι η θέση του Ποταμιού για την ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι αρνητική, ενώ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κάθε βουλευτής μπορεί να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Η απάντηση αργούσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης πίεζε ακόμα περισσότερο. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να προειδοποιήσει τον Σπύρο Δανέλλη ότι σε περίπτωση που στηρίξει την κυβέρνηση, το Ποτάμι ενδέχεται να επανεξετάσει τη θέση του σε σχέση με την Συμφωνία.

Έτσι, το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης μπαίνει σε “δύσβατα και δύσκολα μονοπάτια”, αφού κινδυνεύει να γίνει “Καμμένος”. Τι σημαίνει αυτό; Nα μείνει  χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πληροφοριακά, να αναφερθεί ότι εδώ και καιρό οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν πάρει… μεταγραφή, αφού έχουν δώσει τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.

Θυμίζουμε, ότι το 2015 το Ποτάμι είχε έντεκα βουλευτές. Από αυτούς, τρεις έχουν ήδη φύγει προς τη ΝΔ και δύο προς το ΚΙΝΑΛ και το μέλλον του κόμματος πλέον φαίνεται δυσοίωνο.

Από την άλλη, όσο αναφορά το Σπύρο Δανέλλη, το μέλλον του όπως όλα δείχνουν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments