Πολιτική

Βουλή live: Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Βουλή live: Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
Βουλή live: Η κρίσιμη ψηφοφορία θα γίνει σήμερα τα μεσάνυχτα. Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.

Βουλή live: Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Η συνεδρίαση αρχίζει στις 10 το πρωί, ενώ η κρίσιμη ψηφοφορία θα γίνει σήμερα τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.

Όπως προβλέπεται από το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη. Βουλή live: Δείτε τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments