Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Πήρε 151 ψήφους ο Τσίπρας (vids)

Ψήφος εμπιστοσύνης: Πήρε 151 ψήφους ο Τσίπρας (vids)
Ψήφος εμπιστοσύνης: Ψήφισαν 299 βουλευτές και οι 151 στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεκτή έγινε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση με 151 “ναι”. “Όχι” ψήφισαν 148 βουλευτές, δεν υπήρξε κανένα “παρών”.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκτός της Κοινουβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο διαγραφείς από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Ναι στην εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έδωσε και ο Βασίλης Κόκκαλης, με επιστολική ψήφο.

Live η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Live η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Gepostet von pagenews.gr am Mittwoch, 16. Januar 2019

Η ονομαστική ψηφοφορία (μεταδόθηκε και live από τη σελίδα του pagenews.gr από το Facebook)

Άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να έρχεται αντιμέτωπος με τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης διεξήχθη σε αρκετά υψηλούς τόνους, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το μήνυμα του Βρούτση στη Βουλή πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας

Ο πρόεδρος τη Βουλής Ν.Βούτσης ξεκαθάρισε από την έδρα λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ότι η Ολομέλεια είναι αυτή που νομοθετεί, ενώ επαναβεβαίωσε ότι όλα όσα έχουν σχέση με τις Επιτροπές και την λειτουργία της Βουλής θα γίνουν απολύτως κατά το Σύνταγμα, κατά τον νόμο και κατά τους Κανονισμούς.

«Επειδή υπήρξαν και εύλογες απορίες αλλά και επειδή έγινε προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα της σημερινής συζήτησης αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή, διαβεβαίωσα ότι όλα όσα έχουν σχέση με τις Επιτροπές και την λειτουργία της Βουλής θα γίνουν απολύτως κατά το Σύνταγμα, κατά τον νόμο και κατά τους Κανονισμούς. Αυτό είναι αυτονόητο. Όπως επίσης αυτονόητο είναι ότι νομοθετεί η Ολομέλεια της Βουλής. Ο νοών νοείτω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Τα κρίσιμα “ναι” στην ψηφοφορία

Ψήφος εμπιστοσύνης από Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρο Δανέλλη

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσαν επίσης η Κατερίνα Παπακώστα και ο διαγραφείς από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

«Ναι» από Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

“Ναι” από τον Κώστα Ζουράρι με την αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Απών ο Κασαπίδης της ΝΔ, με επιστολή γνωστοποίησε πως θα ψήφιζε “όχι”, ωστόσο δεν προσμετράται.

“Ναι” από τον Βασίλη Κόκκαλη με επιστολική ψήφο.

Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις και κουβέντες

«Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε ένα στυλ θεατρικό, υψηλών τόνων, αναρωτιέμαι αν κάποιοι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει φωνάζοντας ή βρίζοντας χωρίς επιχειρήματα είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους πολίτες», είπε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη ετοιμόρροπη όπως την παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι: Γιατί τέτοια νευρικότητα κ. Μητσοτάκη;

Μήπως ξέρετε τίποτα αληθινές δημοσκοπήσεις να μας τις πείτε να χαρούμε που διαβάζουμε τις ψεύτικες τόσον καιρό;.», είπε.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ύβρεις και στοχοποίηση βουλευτών. «Είστε πάρα πολύ νευρικός σήμερα», είπε στον κ. Μητσοτάκη.

Η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες

«Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εξήγησε ότι παρότι είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει ή την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν, καθώς «ήταν δεδομένο ότι δεν θα την κερδίζατε, δεν θα βρίσκατε 151 να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας», δεν το έκανε. Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις, τόνισε. Κι αυτό διότι, όπως υπογράμμισε: «η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες».

Στις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να παίρνουμε σαφή θέση

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και βουλευτές που ασκούν κριτική, ότι στην Ε.Ε. 13 κυβερνήσεις κυβερνούν με κόμματα που δεν έχουν την απόλυτη πλεκοψηφία των βουλευτών και είναι κυβερνήσεις μειοψηφίας. Εγώ δεν κάνω αυτό, ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, σημείωσε. Είπε ότι ήταν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που το καλοκαίρι του 2015 του ζητούσαν να παραμείνει πρωθυπουργός με μειοψηφία όταν έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 30 βουλευτές. «Δεν μας λέγατε τότε για «κυβέρνηση-κουρελού», σχολίασε. Τώρα ερμηνεύετε το Σύνταγμα κατά πώς σας βολεύει», σχολίασε.

«Εγώ πάλι, κ. Μητσοτάκη, δεν αλλάζω ανάλογα με τη περίσταση», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση του χρειάζεται για να προχωρήσει στα κρίσιμα θέματα που έχει μπροστά της, την πλήρη εμπιστοσύνη από τη πλειοψηφία των βουλευτών για να φτάσει εως το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2019.

Κάλεσε όλους να απαντήσουν αυτό βασικό ζήτημα «γιατί στις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να παίρνουμε σαφή θέση».

«Ήρθατε εσείς κ. Μητσοτάκη να μας κάνετε μαθήματα πολιτικής ηθικής, εσείς που εντάξατε 4 βουλευτές από άλλα κόμματα», είπε. «Εδώ ο πατέρας σας κυβέρνησε για τρία χρόνια με έναν βουλευτή που ήταν από άλλο κόμμα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης βλέπω νευρικότητα, σύγχυση, αμηχανία

«Από την πλευρά της αντιπολίτευσης βλέπω νευρικότητα, σύγχυση, αμηχανία. Πριν από μια εβδομάδα η αντιπολίτευση ζητούσε από εμένα επιτακτικά να ζητήσω – αν τολμάω, λέγατε- ψήφο εμπιστοσύνης. Και τώρα που τολμάω, πάλι πρόβλημα έχετε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα (Μεταδόθηκε LIVE από την σελίδα του pagenews.gr στο Facebook)

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει μαθήματα εκείνος «που δεν είχε το πολιτικό σθένος και την πολιτική τόλμη να προκαλέσει αυτός τη συζήτηση, που μας απειλούσε με την πρόταση δυσπιστίας όταν θα ερχόταν η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν τόλμησε να το κάνει».

Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει «μια δυσκολία να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συντελούνται, όταν υιοθετεί ένα αφήγημα, συνεχίζει με αυτό ανεξάρτητα αν αλλάζουν οι συνθήκες». Σχολίασε ότι μέχρι χθες του ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης και δεν τολμούσε να καταθέσει πρόταση μομφής και πως πλέον, ενώ τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση, μάλλον χειροτέρεψε τα πράγματα για τον ίδιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να αρθρώσει πολιτικό λόγο, διαβάζει επιφυλλίδες εφημερίδων γνωστού επιχειρηματία

«Αντί για πολιτικό επιχείρημα, αντί για πολιτικό σχέδιο κατέληξε να αναγιγνώσκει μέσα στην ελληνική βουλή και από το έδρανο αυτό λιβελογραφήματα. Και να ρίξει σε πρωτόγνωρα βάθη το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Με στοχοποίηση βουλευτών, με απειλές και χαρακτηρισμούς, με συνθήματα και ύβρεις ακόμη και για πρόσωπα που τιμούν το δημόσιο βίο, όπως τον ναύαρχο Αποστολάκη», είπε ο Αλ. Τσίπρας για τον κ. Μητσοτάκη.

«Ειλικρινά αρνούμαι να πιστέψω ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να αρθρώσει πολιτικό λόγο, διαβάζει επιφυλλίδες εφημερίδων γνωστού επιχειρηματία», είπε και πρόσθεσε πως «όταν λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κ. Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ τη βύθισε, τότε τι να πω, είναι ο καλύτερος χορηγός μας».

«Μένω άναυδος που δεν βρήκατε να πείτε μια κουβέντα για να καταδικάσετε το στέλεχος της ΝΔ, κ. Αβραμάκο, τον επικεφαλής της μεγαλύτερης νομαρχιακής της ΝΔ που έστελνε μαζικά μηνύματα στους οπαδούς της ΝΔ με τα κινητά των βουλευτών που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση», ανέφερε. Ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι επικίνδυνος, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε αναφορά του κ. Θεοδωράκη για το παρελθόν, πριν από 8 χρόνια, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα καταδίκαζε με ανακοινώσεις του τέτοια περιστατικά. Τον ρώτησε τι θα γινόταν, αν αυτό που έκανε τώρα ο κ. Αβραμάκος, το έκανε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ έχει κάνει την μετατόπιση από τον μεσαίο χώρο προς την ακραία δεξιά

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης», η ΝΔ έχει κάνει την μετατόπιση από τον μεσαίο χώρο προς την ακραία δεξιά, φαίνεται ότι ζηλεύετε και τις πρακτικές της ακροδεξιάς όχι μόνο τις θέσεις της και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον τόπο ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Αυτό το περί σικέ διαζυγίου και συναλλαγής είναι ό,τι πιο αστείο μπορεί να πει κανείς βλέποντας με ποιο σχέδιο πορευόμαστε για το αύριο του τόπου

«Το επιχείρημα σας είναι ότι η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και η λήξη της κυβερνητικής μας συνεργασίας είναι λέει σκηνοθετημένη», είπε ο πρωθυπουργός, για να του θέσει το ερώτημα γιατί αφού έγινε «συναλλαγή» τότε έπρεπε να θέσει σε διακινδύνευση τη δυνατότητα να κυβερνά, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης;

Αυτό που έχετε πάθει είναι ότι αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα . Το ίδιο κάνατε όταν βγήκαμε από τα μνημόνια, εσείς λέγατε ότι είμαστε στο τέταρτο ενώ όλη η Ευρώπη το αναγνωρίζει. Τώρα υπάρχει ρήξη, αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κι εσείς συνεχίζετε να λέτε το αφήγημα σας περί σκηνοθεσίας. Αυτό το περί σικέ διαζυγίου και συναλλαγής είναι ό,τι πιο αστείο μπορεί να πει κανείς βλέποντας με ποιο σχέδιο πορευόμαστε για το αύριο του τόπου.

Ο καθένας θα πάρει την πατριωτική και εθνική ευθύνη

Ο καθένας θα πάρει την πατριωτική και εθνική ευθύνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε: “Αδικείτε τους εαυτούς σας με την κριτική που κάνετε”.

Μητσοτάκης: Πρόκειται για την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Για ευτελισμό της πολιτικής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης, και πρόσθεσε ότι θα είναι η βραδιά της ψήφου εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση κουρελού.

Δεν πρόκειται για συζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης, πρόκειται για την τελευταία πράξη μίας πολιτικής φαρσοκωμωδίας είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για έναν κοινοβουλευτικό ελιγμό του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τριπλό.

  • Να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμη στην εξουσία.
  • Να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Και να κρατηθεί στη ζωή -έστω και με πολιτικό αναπνευστήρα- το μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε το «αίσχος του αλληλοδανεισμού βουλευτών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκειμένου να διατηρηθούν πρόσκαιροι συχετισμοί» και τον «τραγέλαφο των ΑΝΕΛ» καθώς βουλευτές τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται προκειμένου να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ο Πάνος Καμμένος.

«Αναρωτιέμαι αν η κ. Κουντουρά, η κ. Παπακώστα, ο κ. Κόκκαλης θα σας είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν έμεναν υπουργοί;» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν και βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν ψηφίζουν τις Πρέσπες. Επίσης 4 από τους 6 βουλευτές που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν μπήκαν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους. Δύο είναι στην Κίνα και άλλοι δύο κάνουν τους κινέζους. Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Καταφέρατε το πρωτοφανές. Καταντήσατε την ελληνική Βουλή να θυμίζει την πρόσφατη εικόνα της Βουλής των Σκοπίων… Γιατί έτσι θα περάσει, κυρίες και κύριοι, η αποψινή βραδιά στην Ιστορία: Ως η βραδιά της ψήφου για μια κυβέρνηση-κουρελού».

Ακολούθως προειδοποίησε:

«Ξεχάστε τις διαδικασίες-εξπρές και τις κρυφές μεθοδεύσεις για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και μην διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών της βουλής που να παραποιούν τις πραγματικές δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Κυβέρνηση Σαμαρά και Παπαδήμου

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στον Αλέξη Τσίπρα στον απολογισμό της κυβέρνησής του που έκανε στην εναρκτήρια ομιλία του και υπερασπίστηκε την περίοδο Σαμαρά: «Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το κλίμα στην αγορά είχε βελτιωθεί.

Η αισιοδοξία είχε επανέλθει. Και η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Και μετά ήρθατε εσείς και μας στοιχήσατε παραπάνω από 100 δις, ένα τρίτο επίσημο μνημόνιο και ένα άτυπο τέταρτο, που μας επιβάλλει λιτότητα διαρκείας. Σταματήστε, λοιπόν, τις άστοχες συγκρίσεις: Η Ελλάδα κινδύνεψε να πτωχεύσει, μάτωσε, αλλά το 2014 είχε σωθεί.

Για να έλθετε εσείς και να την ξαναφέρετε στο χείλος του γκρεμού. Και να την πληγώσετε ξανά, επιβάλλοντας πολλαπλάσια μέτρα – χωρίς, μάλιστα, να άρετε όλα τα προηγούμενα..

Φορτώσατε τους πολίτες με 29 νέους φόρους και προσθέσατε στις παλαιές μειώσεις 17 επιπλέον περικοπές. Καταργήσατε το ΕΚΑΣ και αυξήσατε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες που πληρώνουν κυρίως τα μεσαία και τα μικρά εισοδήματα.

Και όλα αυτά, όταν η χώρα είχε ήδη μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5% και την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%. Και σήμερα προσβάλλετε τους Έλληνες με υποσχέσεις για επιδόματα και λίγα αντίδωρα από τα πολλά που τους πήρατε προηγουμένως».

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε και της κυβέρνησης Παπαδήμου: «Αντί να απαντήσετε για τους πολιτικούς γυρολόγους και τις συναλλαγές σας, μιλήσατε για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μία πετυχημένη κυβέρνηση που απολάμβανε της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Που είχε τη στήριξη τριών κομμάτων και 255 βουλευτών. Με επικεφαλής έναν καταξιωμένο τεχνοκράτη, που εγκατέλειψε την ασφάλεια της καριέρας του για να προσφέρει στον τόπο του. Και που, αργότερα, παρά λίγο να δολοφονηθεί από τρομοκράτες.

Έμεινε επί μήνες τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Και εσείς δεν είχατε την ευαισθησία ως πρωθυπουργός να πάτε εκεί μια φορά ή να του πείτε έστω περαστικά».

H ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη (Μεταδόθηκε LIVE από τη σελίδα του pagenews.gr στο Facebook)

Για τους πολιτικούς «γυρολόγους»

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε και την αποστροφή του περί πολιτικών γυρολόγων:

«Είναι αλήθεια ότι πολλά κόμματα -και η Ν.Δ- το τελευταίο διάστημα, έχουμε δεχτεί την συνεργασία βουλευτών. Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ. Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις.

Και όλοι τους βέβαια, θα δοκιμαστούν, ζητώντας την ψήφο των πολιτών… Εσείς κάνατε κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Προσφέρατε ακόμη και υπουργικές θέσεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την αντιπολίτευση… Αυτό και σας είπα ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Τσίπρα.

Υπουργοποιείτε πολιτικό που σας αποκαλούσε ανοιχτά «θλιβερό» και «προκλητικά αμοραλιστή». Και συναγελάζεστε με άλλους που σας αποκαλούσαν “τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης”».

Ο κ. Μητοτσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την αναφορά του σε απειλές εναντίον βουλευτών:

«…Αλλά ποιος είναι αυτός που μας ζητά και τα ρέστα; Εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα;

Εσείς που χασκογελάγατε όταν προπηλάκιζαν βουλευτές μας; Εσείς που μιλούσατε για πουλημένους γερμανοτσολιάδες;

Εσείς που τυπώνατε αφίσες των βουλευτών που ψήφισαν μνημόνια; Που συναντιόσασταν με τη Χρυσή Αυγή στα μονοπάτια της βίας και των τραμπουκισμών;

Θα σας το πω, όπως σας αξίζει να το ακούσετε. Υπήρξατε ο πολιτικός καθοδηγητής όλων αυτών των συμπεριφορών».

Για την ανάληψη του υπουργείου Αμύνης από τον κ. Αποστολάκη

Επανέλαβε τις αιτιάσεις του για την ανάληψη του υπουργείου Αμύνης από τον κ. Αποστολάκη λέγοντας ότι διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε την διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Η κριτική μου αφορά πρωτίστως την δική σας απόφαση κ. Τσίπρα», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ μέσα σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός. Όπως δεν μπορεί να γίνεται μέσα σε ένα βράδυ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου σύμβουλος του πρωθυπουργού και μετά πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής… Ο νέος υπουργός Άμυνας, είναι πλέον πολιτικός. Και δέχθηκε να είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε αυτήν τη συγκυρία».

Το διακύβευμα της ψηφοφορίας

Κλείνοντας περιέγραψε το διακύβευμα της ψηφοφορίας: «Όποιος ψηφίζει σήμερα «Ναι», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια:

Την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία… Όποιος ψηφίζει «Ναι», ανοίγει το δρόμο στην δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα για τους γείτονες, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών… Και όποιος ψηφίζει «Ναι» γίνεται δεκανίκι ενός ανάπηρου συστήματος εξουσίας, που θέλει να σέρνει μαζί του και τη χώρα».

Τέλος ζήτησε ξανά εκλογές: «Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για πάει μπροστά η χώρα. Όσο συνεχίζεται ο σημερινός πολιτικός ζόφος η χώρα θα βυθίζεται. Εκλογές λοιπόν για να αναπνεύσει ο τόπος μας. Εκλογές για να πάρουν επιτέλους οι Έλληνες τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια τους».

Γεννηματά: Από την κάλπη, αυτή τη φορά κ. Τσίπρα θα βγείτε και χαμένος και καμένος

«Δεν δίνουμε σανίδα σωτηρίας σε μια κυβέρνηση που καταρρέει» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Βουλή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα οξεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Από την κάλπη αυτή τη φορά κ. Τσίπρα θα βγείτε ‘και χαμένος και καμένος’. Το στίγμα του συνεταιρισμού με τον ακροδεξιό Καμμένο θα σας ακολουθεί εσαεί».

«Θυμίζετε το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι και σας χαρακτηρίζει το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή και η θεσμική απαξίωση», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως ο Αλ. Τσίπρας είναι «τοξικός» και βαρίδι της Αριστεράς και ότι χαρίστηκε και έδωσε συγχωροχάρτι στη καραμανλική δεξιά για να κατακτήσει την εξουσία.

«Εσείς είστε ο χαμένος. Δεν υπάρχει νερό λήθης για τη ζημιά, δεν υπάρχει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες σας. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε μέρα που περνά με εσάς πρωθυπουργό και την όποια κυβέρνησή σας, είναι μια χαμένη ημέρα για την Ελλάδα, είναι μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την ζωή κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Κύριε Τσίπρα, ξέρω ότι δυσκολεύεστε αλλά πάρτε το απόφαση, έχετε τελειώσει. Φύγετε τώρα…αυτό μόνο μπορείτε να προσφέρετε», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι δεν δίστασε να κάνει κυβέρνηση- κουρελού όπως είπε. «Αν έχετε 151, ψηφίστε και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πλειοψηφία α λα καρτ δεν υπάρχει στη δημοκρατία», υπογράμμισε. «Τι σχέση έχουν οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί βουλευτές με τους αγνούς ανθρώπους της Αριστεράς που σας ψήφισαν;» συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία, τα μνημεία στο Υπερταμείο «από τον Λευκό Πύργο ως την Κνωσσό, μέχρι και τους τάφους των Βενιζέλων. Πώς να μην χαμογελάει η Μέρκελ στο πλάι σας. Όλες οι αποφάσεις βαραίνουν εσάς. Όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές στείρας λιτότητας που αυτή η δήθεν Αριστερή κυβέρνηση εφαρμόζει, βαραίνουν εσάς».

Η Φώφη Γεννηματά καταδίκασε απερίφραστα κάθε στοχοποίηση βουλευτή και τις σχετικές αφισοκολλήσεις.

«Εσάς τώρα σας ενόχλησε μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Εμείς θα είμαστε σταθερά και πάντα απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να περιορίσει το δικαίωμα στην έκφραση και στην πολιτική άποψη, ακόμη και εκείνων που πριν από λίγα χρόνια πρωταγωνιστούσαν στη βία και τους προπηλακισμούς εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση και ανοχή του κ. Τσίπρα.

Οι πολιτικές διαφορές λύνονται μόνο στις κάλπες: εκεί σας περιμένει ο ελληνικός λαός!»ανέφερε και ζήτησε προσφυγή σε « εκλογές και για να τελειώνουμε με το «επιχείρημα φερετζέ».

Η κ. Γεννηματά παρατήρησε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό:

  • «Ορίστε ημερομηνία εκλογών».
  • «Προλαβαίνουμε μια χαρά να ψηφίσουμε πριν τη διάλυση της Βουλής, άμεσα την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, αλλά και όλων των άρθρων για τα οποία υπάρχει ευρύτερη συμφωνία των κομμάτων».
  • «Πάμε σε εθνικές εκλογές».
  • «Δεσμευόμαστε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφίσει η επόμενη κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, πρέπει να αφορά τις διατάξεις που περιλαμβάνονται και στην πρόταση νόμου που το Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει στη Βουλή, ιδιαίτερα όσον αφορά:

1ον: Την αύξηση των κατώτερου μισθού μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης. 2ον: Την προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών από πλειστηριασμούς. 3ον: Τις 120 δόσεις για την εξόφληση υποχρεώσεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό. Δεσμευτείτε επιτέλους και εσείς κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη».

  • H ομιλία της Φώφης Γεννηματά (Μεταδόθηκε LIVE από την σελίδα του pagenews.gr στο Facebook)

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί».

«Δεν τον εμπιστευόμαστε, αλλά κυρίως δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Κουράσατε, μετρηθήκατε, καταγράφηκε ότι είστε λίγος» ενώ έστρεψε τα βέλη της και στον πρόεδρο της ΝΔ:

«Η δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί λύση. Εμμένει στις συντηρητικές συνταγές της, λαχταρά μόνο να επανακάμψει στην εξουσία. Συμμετέχει συνειδητά και αυτή στο επικίνδυνο παιχνίδι του διχασμού και της πόλωσης για να κρύψει την ταύτισή της με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και να ενώσει τα κομμάτια της, με μόνο στόχο την αύξηση της δύναμής της», σημείωσε η κα Γεννηματά και κατέληξε:

«Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ο μόνος εκφραστής της Κεντροαριστεράς και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, αντιπαρερχόμαστε τις προσπάθειες για απομιμήσεις και αντιγραφές, από εκείνους που ειδικεύονται στο fake και στο copy paste. Ζητάμε καθαρή εντολή για να ενώσουμε τους Έλληνες, για να εγγυηθούμε προοδευτική διακυβέρνηση, πραγματικά αυτή τη φορά. Όχι κάλπικη».

Καμμένος: «Είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση που δημιουργήσαμε και στηρίξαμε με εντιμότητα»

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να προκηρύξει δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος είπε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης δεν αφορά στον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με το δίλημμα που «λανθασμένα έχει φέρει ο κ. Τσίπρας για το αν συμφωνούμε ή όχι με τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Λέω όχι στη συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πάγια θέση του, την οποία είχε και κατά τη συζήτηση της ενδιάμεσης συμφωνίας με τον Κώστα Σημίτη, «όπου έγινε το πρώτο μεγάλο έγκλημα με την παραχώρηση, έστω και προσωρινή, του όρου “Μακεδονία” από τη Βουλή των Ελλήνων».

Είπε ότι διαφώνησε και το 2007 με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή για εξεύρεση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes, όπως και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων αυτής της κυβέρνησης, επίσης για εξεύρεση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes.

Τόνισε ότι πάγια θέση και του ιδίου και των ΑΝΕΛ είναι η όποια λύση να συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1992, «που δεν έχει ανατραπεί ποτέ» και σύμφωνα με την οποία «το ελληνικό κράτος δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”».

Είπε ότι στη Βουλή συγκρούονται τρεις διαφορετικές απόψεις: Εκείνη της συμπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που δέχεται τη συμφωνία των Πρεσπών, η δεύτερη της ΝΔ, «όπως εκφράζεται από την ηγεσία της που συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου “Μακεδονία” και erga omnes» και η τρίτη είναι η θέση που εκφράζουν οι ΑΝΕΛ και «προσφάτως ο κ. Λεβέντης».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης και στη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ξεκάθαρο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν, δεν θα συμφωνήσουν και δεν θα συμμετέχουν σε κυβέρνηση που θα παραδίδει τον όρο “Μακεδονία”.

«Η διαβεβαίωση την οποία είχαμε τον Ιούνιο και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά ήταν ότι η συμφωνία θα έλθει μετα τις εκλογές. Και τελικά αυτό άλλαξε με τη διαβεβαίωση του Νοεμβρίου ότι η συμφωνία αυτή θα έλθει για συζήτηση και θα ξανασυζητήσουμε το θέμα με τον πρωθυπουργό μετά τον Μάρτιο» ανέφερε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «έχουμε δύο φορές αλλαγή της στάσης του κυβερνητικού εταίρου έναντι ημών».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε δύο κείμενα με το πρώτο να αφορά άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους της ΝΔ στις 8 Μαΐου 2017 με ερώτηση στον τότε ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, όπου αναφέρεται, ότι «ο ίδιος ως ΥΕΘΑ δεν θα δεχόταν τον όρο “Μακεδονία” και όπου ο κ. Κουμουτσάκος και οι 17 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν την ερώτηση “αναγνωρίζουν ιθαγένεια σλαβομακεδονική στους Σλάβους των Σκοπίων».

Στο συγκεκριμένο κείμενο η ΝΔ ερωτούσε τον ΥΠΕΞ Κοτζιά, είπε, «αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και ποιά είναι η επίσημη θέση της χώρας για την ονομασία της πΓΔΜ, εκείνη που αναφέρει το ΥΠΕΞ ή εκείνη που αναφέρει το ΥΕΘΑ».

Το δεύτερο κείμενο αφορά στην απάντηση των ΑΝΕΛ στην από 15 Οκτωβρίου 2015 επιστολή του Ν. Κοτζιά στα κόμματα σχετικά με τις θέσεις τους για το ζήτημα της πΓΔΜ, στην οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απάντησαν επισημαίνοντας ότι πάγια θέση τους είναι η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1992 για μη χρήση του όρου “Μακεδονία”, ενώ αν η θέση αυτή πρόκειται να αλλάξει πρέπει να προηγηθεί εκ νέου σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ.

Ο κ. Καμμένος παραθέτοντας στοιχεία για τον συσχετισμό εντός του Κοινοβουλίου τον περασμένο Ιούνιο, όταν και κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης η ΝΔ, είπε «ότι κι αν ψήφιζαν οι ΑΝΕΛ η κυβέρνηση θα κέρδιζε», ενώ στάθηκε κυρίως στο ότι αν οι ΑΝΕΛ «έριχναν» την κυβέρνηση, τότε «θα ερχόταν ο Μητσοτάκης να διαπραγματευτεί σύνθετη ονομασία erga omnes δηλαδή “Βόρεια Μακεδονία”».

Πρόσθεσε ότι αν οι ΑΝΕΛ απέσυραν τότε την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, η χώρα δεν θα είχε βγεί από τα μνημόνια, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είχε δοθεί, το ποσοστό της ανεργίας δεν θα είχε μειωθεί, η αύξηση των εξαγωγών δεν θα είχε σημειωθεί, δεν θα υπήρχε καμία πρόνοια για τους ανασφάλιστους και η χώρα δεν θα είχε ανακτήσει την κυριαρχία της.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του είπε ότι άλλοι τον ακολουθούν και άλλοι τον εγκαταλείπουν, ενώ εκείνο που ο ίδιος μέμφεται είναι ότι «κάποιοι επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης» τους οποίους και διέγραψε.

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό στη βάση μιας έντιμης συμφωνίας να μην παραμείνουν υπουργοί στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ μερικοί εκ των οποίων δεν είναι κάν εκλεγμένοι.

Επανερχόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «μέχρι να έλθει εδώ» έχει «περάσει» από συνταγματικά ανομήματα, καθώς δεν έχει την υπογραφή του Προέδρου της πΓΔΜ, ενώ συνιστά και παραβίαση της θέλησης του γειτονικού λαού, έτσι όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη γείτονα και επιπλέον «επιβαρύνεται» και με τις ψήφους κάποιων Αλβανών μειονοτικών με όλα αυτά τα θέματα να περιγράφονται στην αναφορά στον ΟΑΣΕ.

Είπε ακόμα ότι η συμφωνία που η κυβέρνηση θέλει να φέρει εδώ «δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς» και αντί να προχωρήσει με πολιτική παρρησία και τόλμη στην κύρωση της συμφωνίας κατόπιν δημοψηφίσματος επιδιώκει να εγκλωβίσει με την ψήφο εμπιστοσύνης τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία αντεθνική, αντισυνταγματική «γιατί παραβιάστηκε το Σύνταγμα των Σκοπίων και εκβιάστηκε η βούληση της πλειοψηφίας του λαού και του κράτους αυτού», αντιδημοκρατική «γιατί δεν υπήρχε εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή ανάμεσα στα κόμματα και ούτε ρωτήθηκε η γνώμη του ελληνικού λαού» και αντιπροοδευτική «γιατί το 80% του ελληνικού λαού την απορρίπτει και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Επειδή αυτή η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά παραπλανητική είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση που εμείς δημιουργήσαμε, και στηρίξαμε με εντιμότητα, καθαρότητα και ευθύνη» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Τέλος, ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στο Προεδρείο της Βουλής είπε «μην προχωρήσετε σε αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, κατά παράβαση των άρθρων του συντάγματος γιατί θα έχετε τεράστια ευθύνη».

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου – Μεταδόθηκε LIVE από την σελίδα του pagenews.gr στο Facebook

Θεοδωράκης: Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πριν από λίγο στην ομιλία του στη Βουλή ότι καταψηφίζει μη δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης. Τόνισε επίσης ότι οι 4 από τους 6 βουλευτές που δήλωσαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, απ άλλα κόμματα, αρνούνται να εξηγήσουν τη ψήφο τους.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα όσα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και δίνοντας λευκή επιταγή για όσα θα κάνει», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε πως η ψήφος των βουλευτών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ είναι ψήφος μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης . «Πρόκειται για ντεμέκ με κουστούμια κι όχι με φουστάνια», συμπλήρωσε.

«Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ισχύει το αντίθετο. Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νόμισε ότι θα διαλύσει την αντιπολίτευση η οποία οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.

Κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν και χαρακτήρισε γελοιότητες την αφισοκόλληση εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε και εθνικιστές κουκουλοφόρους», επεσήμανε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της οικονομίας διερωτήθηκε αν νοιάζεται κανείς για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Αξίζουμε μια Ελλάδα αλλιώς, το Ποτάμι θέλει μια Ελλάδα αλλιώς κι ο λαός θα πρέπει άμεσα να κληθεί να αποφασίσει. Να μπει ένα τέλος σ΄αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη

Λεβέντης: Αυτή η συμφωνία και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί

«Αυτή η συμφωνία και να κυρωθεί θα ακυρωθεί» δήλωσε μιλώντας στο βήμα της βουλής ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τους Μακεδόνες να κάνουν υπομονή.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο «το να απειλείται ένας βουλευτής» ωστόσο όπως είπε «τι μπορεί να κάνει η πλειοψηφία, τι μπορεί να κάνει ο πολίτης όταν βλέπει ότι η Βουλή προσπαθεί να κυρώσει μία συμφωνία για την οποία το 70% του λαού είναι αντίθετο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε:« Πιστεύετε ότι θα είστε νικητές εάν περάσετε τη συμφωνία; Νικητές θα ήσασταν αν κατεβαίνατε στο λαό και τους πείθατε. Το αν επιβάλλετε με το ζόρι στο λαό την άποψή σας δεν είναι δημοκρατία».

Επίσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ούτε καν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενώ, όπως είπε, «οι σκοπιανοί έκαναν και δημοψήφισμα».

Επίσης μιλώντας για την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι είναι το μόνο κόμμα που πίστευε και πιστεύει στις μεταρρυθμίσει αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έβριζε την Ευρώπη και τον Αντώνη Σαμαρά που διοργάνωνε Ζάππεια ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν μιλά μόνο για την εθνότητα και τη γλώσσα και όχι για το όνομα της Μακεδονίας. Από τα πυρά του κ. Λεβέντη δεν ξέφυγε και ο Πάνος Καμμένος για τον οποίο είπε ότι είναι συνεταίρος στη μειοδοσία.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε ,ακόμα και την τοποθέτηση Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό ο δικαστής και ο ένστολος να παίρνει σύνταξη και την ίδια μέρα να αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο».

«Μέσα μας ο ναύαρχος Αποστολάκης ήταν έμβλημα του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων τώρα που τον βλέπουμε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ τι να πούμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του στη βουλή κατά τα διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι οδηγούν τη χώρα στο δικομματισμό και τελειώνοντας αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε: «Κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης της Βουλής. Ο Ελληνικός λαός είναι ιδιοκτήτης και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι του λαού».

  • Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη:

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Για τρολ του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου έκανε λόγο Δημήτρης Κουτσούμπας, τα οποία μεταφέρουν αντικομμουνιστικά και αντιδραστικά μηνύματα.

Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που εξαπατά τον λαό με υποσχέσεις. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που εξαπατά τον λαό με υποσχέσεις για καλύτερες μέρες που έρχονται στην μεταμνημονιακή εποχή. Καταψηφίζουμε την συμφωνία των Πρεσπών και γενικά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλυσοδέσει τους λαούς των Βαλκανίων στην φυλακή του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός.

Βουλή Live: Δείτε την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα (Μεταδόθηκε και live μέσα από τη σελίδα του pagenews.gr στο Facebook)

LIVE η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

LIVE η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Gepostet von pagenews.gr am Mittwoch, 16. Januar 2019

Το ΝΑΤΟ ήταν είναι και θα είναι αντιδραστική μηχανή επεμβάσεων και πολέμων.

Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που ενώ μιλά για ειρήνη μετατρέπει την Ελλάδα σε μια αλυσίδα στρατιωτικών βάσεων.

Καταψηφίζουμε μια κυβέρνηση που δεν τολμά να προχωρήσει στην απλή και ανόθευτη αναλογική. Φάνηκε ότι πλέον κάνατε όλα τα μαθήματά σας και εφαρμόσατε όλα όσα είχε πει η Άνγκελα Μέρκελ στην προηγούμενη επίσκεψή της.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Προσπαθείτε απεγνωσμένα να κάνετε το μαύρο άσπρο.

Δεν πρόκειται πάρετε πίσω τους μνημονιακούς νόμους που έχετε περάσει και εφαρμόζετε.

Έχετε δεσμευθεί για την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων το επόμενο διάστημα, και ήδη οι δανειστές σας φωνάζουν πως δεν έχετε προωθήσει ακόμα τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, τη δημιουργία καζίνο στο ελληνικό, την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ. Η Ελλάδα του κεφαλαίου – η δική σας Ελλάδα – για να επιζήσει πατά στην Ελλάδα των εργαζομένων. Κάνετε πως δεν βλέπετε πως ο καπιταλισμός οδηγείται σε μια νέα κρίση.

Οδεύουμε διεθνώς προς μια νέα καπιταλιστική κρίση, που μια οικονομία όπως η ελληνική έχει την προοπτική πραγματικά να γονατίσει. Η ανάπτυξη που υπόσχεστε είναι ένα ακόμα από τα ανυπόφορα ψέματά σας. Ακόμα και κάποιοι από εσάς προβληματίζονται, όταν δεν έρχονται εδώ μέσα για να πουν τις δήθεν μαρξιστικές αρλούμπες τους.

Η ανέφελη πορεία προς τον ουρανό της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπόσχεστε είναι μια από τις άκρως επικίνδυνες αυταπάτες ορισμένων από εσάς.

Ο λαός πρέπει να σας δώσει το πραγματικό μάθημα που σας αξίζει. Να κάνει το βήμα με το ΚΚΕ, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments