Οικονομία

Σλοβενία ΑΕΠ: Αύξηση 3,4% το 2019 “βλέπει” η Κεντρική Τράπεζα

Σλοβενία ΑΕΠ: Αύξηση 3,4% το 2019 “βλέπει” η Κεντρική Τράπεζα
Σλοβενία ΑΕΠ: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης θα είναι οι εξαγωγές.

Σλοβενία ΑΕΠ: Ευνοϊκές παραμένουν οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας της Σλοβενίας (+3,4% το 2019, +2,9% το 2020), σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τελευταία -(Δεκέμβριος 2018) -έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης του ΑΕΠ θα είναι οι εξαγωγές, ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο κατέχει και η εσωτερική ζήτηση, επισημαίνεται στην ίδια έκθεση.

Οι θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας αναμένεται να συνεχιστούν στη διάρκεια του 2019, και θα “ αποτυπωθούν” κυρίως στην αύξηση της απασχόλησης και σε μικρότερο βαθμό στην άνοδο των μισθών.

Οι αναλυτές της Κεντρικής Τράπεζας υπογραμμίζουν ότι, η ανάπτυξη του ΑΕΠ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα είναι αποτέλεσμα της “ ωρίμανσης” των εμπορικών σχέσεων της Σλοβενίας με τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ευνοϊκές συνθήκες θα επιτρέψουν στις εξαγωγές να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς που έχουν στις χώρες “υποδοχής” των σλοβενικών προϊόντων, ενώ η περαιτέρω αύξηση στη δανειοδότηση επιχειρήσεων θα δώσει την ευκαιρία στον επιχειρηματική κοινότητα να διευρύνει το πεδίο δραστηριότητάς της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments