Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία
Σήμερα στις 10:30 ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων και ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στα γραφεία του Κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές.

Η απόφαση του Ποταμιού να απελευθερώσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν ό,τι θέλουν, ανοίγει το δρόμο στους Στ. Θεοδωράκη και Γιώρ. Μαυρωτά να δώσουν θετική ψήφο και να προσμετρηθούν σε όσους έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι υπέρ.

Συγκεκριμένα, κι εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις, στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σπύρος Δανέλλης και οι δύο βουλευτές που ήταν μέχρι πρότινος στους ΑΝΕΛ, δηλαδή Ε. Κουντουρά και Θ. Παπαχριστόπουλος. Συνολικά δηλαδή υπάρχουν 149 χωρίς να προσμετράται ο Β. Κόκκαλης και ο Κ. Ζουράρις που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν αλλά ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος για την τελική ψήφο τους.

Στην περίπτωση που δύο βουλευτές από το Ποτάμι στηρίξουν τη συμφωνία αυτόματα οδηγούμαστε στον αριθμό 151 ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε να αυξήσει την πλειοψηφία αν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραβλέψει τη σύσταση της Φώφης Γεννηματά για κοινή γραμμή αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments