Πολιτισμός

Γιώργος Χατζηπαύλου: Στην κωμωδία έχει αξία και η παρατηρητικότητα προς τα μέσα

Γιώργος Χατζηπαύλου: Στην κωμωδία έχει αξία και η παρατηρητικότητα προς τα μέσα
"Βασική αρχή της stand up κωμωδίας είναι ο κωμικός να παρατηρεί καλύτερα και τον εαυτό του" τονίζει σε συνέντευξή του ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

“Στην κωμωδία εκτός από την παρατηρητικότητα προς τα έξω έχει αξία και η παρατηρητικότητα προς τα μέσα. Ο κωμικός ψάχνει πολύ περισσότερο μέσα από τη δουλειά του τον ίδιο του τον εαυτό, φέρνει στην επιφάνεια πράγματα και βοηθά ουσιαστικά και άλλους να τα δουν”.

Βασική αρχή της stand up κωμωδίας είναι ο κωμικός να παρατηρεί καλύτερα και τον εαυτό του, να μιλά για θέματα που τον απασχολούν χωρίς να τα φιλτράρει με δεδομένα επικαιρότητας και ενδιαφέροντος τρίτων τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής Stand Up σκηνής, εμπνευστής και διοργανωτής του φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας, Stand up for U.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο οποίος είναι επίσης δημιουργός του Comedy Club,της πρώτης stand-up comedy ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους περιγράφει ως περίπλοκη και γεμάτη εκπλήξεις τη ζωή του stand up κωμικού στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι “τα πάντα είναι αφορμές, τα πάντα είναι σημειώσεις” και ότι “το stand up είναι και αρκετά μοναχική και ατομική δουλειά”.

Χαρακτηρίζει δύσκολη από τη φύση της την τέχνη στην Ελλάδα, αλλά τονίζει ότι δεν μετανιώνει για τη συνειδητή απόφαση που πήρε σε ηλικία 30 ετών να ασχοληθεί με τη stand up κωμωδία και σημειώνει ότι την υπερασπίζεται και προχωρά έχοντας ως στόχο οι θεατές να φεύγουν από τις παραστάσεις του, χαμογελαστοί, δικαιωμένοι και γεμάτοι.

“Δεν θεωρώ ότι έχω φτάσει σε έναν προορισμό, δεν νομίζω ότι υπάρχει και προορισμός και καλό είναι να μην υπάρχει” υπογραμμίζει απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη διαδρομή προς την καθιέρωσή του ως stand up κωμικού.

Με τη νέα του solo παράσταση με τίτλο “Τάιμινγκ” με την οποία εμφανίζεται από σήμερα στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και στη συνέχεια ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποκαλύπτει στο κοινό πώς να εντοπίσει τις σημαντικές αναμνήσεις του και να συγχρονίσει τη ζωή του με αυτές.

“Πολλά πράγματα που συμβαίνουν περνάνε από δίπλα μας και απλά μετά τα αναπολούμε, ενώ υπάρχει ένας τρόπος να τα έχουμε διαρκώς στα χέρια μας, στο μυαλό μας” τονίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments