Αυτοκίνητο

Toyota: Έγινε η πρώτη δοκιμή του εντυπωσιακού RAV 4

Toyota: Έγινε η πρώτη δοκιμή του εντυπωσιακού RAV 4
Ντιζαϊνάτο, κομψό και τρομερά δυνατό το νέο RAV 4 της Toyota.

To νέο RAV 4 παρουσίασε σήμερα (25/1/19) η Toyota στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για ένα μεσαίο SUV, το οποίο φέρει πολλά καινούργια στοιχεία στη κατηγορία των δημοφιλών οχημάτων.

Η πρώτη γενιά του Τoyota RAV 4 ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου το 1994 και έκτοτε, η ιαπωνική μάρκα έχει εκμεταλλευθεί την εμπορική επιτυχία του αυτοκινήτου που συνδυάζει την άνεση με την ευκολία κίνησης σε διαδρομές με περιορισμένη πρόσφυση, την αξιοπιστία και την αντοχή στο χρόνο.

Η νέα γενιά που δοκίμασε ο υπογράφων στη Βαρκελώνη, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην υβριδική τεχνολογία.

Η Toyota είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη των υβριδικών μονάδων παραγωγής ενέργειας και συμβάλει στη μείωση των επικίνδυνων ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα. Η ιαπωνική φίρμα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο υβριδικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια έχει καταργήσει τους κινητήρες ντίζελ από την πλειονότητα των μοντέλων της ενώ τα νέα μοντέλα της δεν παράγονται με πετρελαιοκινητήρες.

Το πρώτο καινούργιο μοντέλο της Toyota που δεν φέρει κινητήρα ντίζελ είναι το C-HR, το οποίο κυκλοφόρησε στο τέλος του 2016. Πρόσφατα διακόπηκε η παραγωγή εκδόσεων ντίζελ του Yaris.

Ο 2.5 Hybrid Dynamic Force Engine είναι ένας εντελώς νέας κινητήρας σημαντικά βελτιωμένος σε σχέση με το προκάτοχό του. Οι μηχανικοί εξασφάλισαν καλύτερη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης και της ισχύος και υψηλότερη θερμική απόδοση.

Οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από 100 γραμ/χλμ. (AWD-i με ζάντες 17”), ενώ η μέγιστη ισχύς του συστήματος είναι 218 ίπποι για την δικίνητη έκδοση(FWD) και 222 ίπποι για την τετρακίνητη(AWD-i).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments