Ελλάδα

Μολότοφ έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα

Μολότοφ έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα
Επεισόδια έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέτυς Σκούφα.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής (25/1/19) στην Κατερίνη, στη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε, όπως και χθες, να προσεγγίσει το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, αλλά συνάντησε, και πάλι, αστυνομικό φραγμό. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, εναντίον των οποίων οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ανάλογα επεισόδια συνέβησαν και το προηγούμενο 24ωρο, έξω από το σπίτι της κα. Σκούφα, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έξι άτομα ανάμεσα στα οποία και δύο ανήλικους.

Οι δύο τελευταίοι πήραν ρητή δικάσιμο για να δικαστούν τον Μάρτιο από δικαστήριο ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν τη Δευτέρα. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή βίντεο: kapa-news.gr

Σκούφα: «Τίποτα δεν μας φοβίζει»

Η ίδια η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε χθες πως «τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία».

«Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)», σημείωσε η κ. Σκούφα και πρόσθεσε: «Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών» είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μπέττυ Σκούφα τόνισε ότι «αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσουμε στα αμέσως επόμενα αναγκαία στάδια».

Σημείωσε, δε, ότι «το ευτυχές γεγονός είναι ότι από το σύνολο της κοινωνίας είναι (τα άτομα αυτά) καταδικαστέα. Τους γνωρίζουν όλοι για τις ακραίες απόψεις τους και είναι απομονωμένα από την κοινωνία άτομα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments