Διεθνή

Ρουμανία: Τα ναρκωτικά “χτυπούν” όλο και πιο μικρές ηλικίες

Ρουμανία: Τα ναρκωτικά “χτυπούν” όλο και πιο μικρές ηλικίες
Στη χρήση ναρκωτικών ουσιών "καταφεύγουν" ολοένα και περισσότεροι νέοι στη Ρουμανία, σε σχέση με προηγούμενα έτη

Στη χρήση ναρκωτικών ουσιών “ καταφεύγουν” ολοένα και περισσότεροι νέοι στη Ρουμανία, σε σχέση με προηγούμενα έτη, ανακοίνωσε η Επιτροπή Καταπολέμησης Ναρκωτικών της χώρας, στη διάρκεια της παρουσίασης των ευρημάτων της έρευνας που διεξήγαγε.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά στοιχεία είναι το γεγονός ότι, η χρήση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης) από νέους, ξεκινά σε πολύ μικρότερη ηλικία, ίσως και από την ηλικία των δέκα ετών. Ολοένα και περισσότερα παιδιά κάνουν χρήση ναρκωτικών από πολύ μικρή ηλικία, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Εξίσου σημαντικό, σύμφωνα με την Επιτροπή, είναι το γεγονός ότι οι νέοι, ιδίως όσοι είναι από 15 μέχρι 24 ετών, “ καταφεύγουν” στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν έχουν καμία άλλη μορφή εξάρτησης, όπως του αλκοόλ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των Ρουμάνων που ξεκινούν τη χρήση ναρκωτικών είναι 10 με 11 χρόνια μικρότερος σε σχέση με τις “ περιπτώσεις” του αλκοόλ ή του καπνού.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κάνουν χρήση διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πιο ακριβές.

Έτσι, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (με πολύ χαμηλό εισόδημα, στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, κακών συνθηκών διαβίωσης, ασταθούς οικογενειακού περιβάλλοντος και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου) κάνουν χρήση κάνναβης ή άλλων οπιούχων ουσιών, ενώ η χρήση κοκαϊνης εντοπίζεται σε περιοχές όπου οι κάτοικοί τους έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments